En Sıcak Konular

Meclis komisyonu cezaevi yolunda

25 Kasım 2007 10:21 tsi
BOTAŞ'ın hesaplarını inceleyecek olan Meclis Komisyonu, ilgili yöneticilerin cezaevinde olmaları nedeniyle bir türlü toplanamadı. Bunun üzerine ilginç bir formül gündeme geldi.

Yıllardır yolsuzluk iddiaları ile gündemi meşgul eden bürokrasi, bu kez acı acı düşündüren bir olayla TBMM’nin gündemine taşındı. BOTAŞ’taki yolsuzluk iddialarının ardından Enerji Bakanlığı’ndaki başta doğalgaz iletim hatları olmak üzere bazı ihalelerle ilgili başlatılan ‘’Mavi Hat’’ operasyonu kapsamında 32 tutuklu arasında bürokratlar da olunca TBMM KİT Komisyonu toplanamadı. BOTAŞ’ın 2005 yılına ait hesap ve işlemlerini görüşerek ibra edecek olan Meclis’in denetim birimi TBMM KİT Komisyonu, BOTAŞ’ın komisyonda bulunması zorunlu bürokratlarının çoğunluğunun cezaevinde bulunması nedeniyle toplantıyı ertelemek zorunda kaldı. CHP’li üye Hüseyin Ünsal, komisyonun Sincan Cezaevi’ne giderek tutuklu bürokratlarla birlikte toplantı yapmasını önerdi.

TOPLANTI SÜREKLİ ERTELENDİ

KİT Komisyonu, BOTAŞ’ın 2005 yılı hesaplarını incelemek ve ibra etmek için 28 Kasım Çarşamba günü toplanmayı kararlaştırmış, BOTAŞ’a ilişkin toplantı günler öncesinden denetim takviminde de yer almıştı. Ancak, Komisyon Başkanı Ünal Kacır, üyelere yazı yazarak toplantının ‘ileri bir tarihe ertelendiğini’ duyurdu. Gönderilen yazıda ertelemenin nedeni ise yazılmadı. Toplantının neden ertelendiği konusunda araştırma yapan CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, hiç de beklemediği çok ilginç bir gerekçe ile karşılaştı.

F TİPİ KOMİSYON TOPLANTISI

Ünsal, araştırmaları sonucunda, komisyon toplantısında bulunması, hesap vermesi ve denetime ilişkin sorulara yanıt vermesi gereken çok sayıda bürokratın yolsuzluktan tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi’nde bulunduklarını öğrendi. Ünsal, araştırmaları sonucunda 1 müsteşar yardımcısı, 2 genel müdür yardımcısı, 1 daire başkanı, 1 eski (toplantıda bulunması zorunlu) daire başkanı, 1 müdür ve imza yetkisi bulunan müdür yardımcısı ile 7 ismin cezaevinde olduğunu ortaya çıkardığını söyledi. Ünsal, hesapların ibra edilebilmesi için KİT Komisyonu’ndaki toplantıya genel müdür, genel müdür yardımcıları ve ilgili daire başkanlarının bulunmasının zorunluluk olduğunu belirtti.

CHP’DEN İLGİNÇ ÖNERİ

CHP’li Ünsal, başkanın erteleme yazısına rağmen toplantının yapılması için girişimde bulunacağını da açıkladı. “Devletin işi durmaz” diyen Ünsal, “KİT Komisyonu programının aksamaması için bürokratların bulunduğu Sincan Cezaevi’nde denetim çalışması yapabilir. Bürokratları da karşımıza alıp komisyon toplantısını cezaevinde gerçekleştirebiliriz. Bu önerimi Komisyona da ileteceğim. BOTAŞ şu anda cadı kazanı gibi bir kurum. Her şeyiyle karmakarışık bir halde” dedi.

İşte cezaevinde bulunan bürokratlar

BOTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Aksoy

BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Rıza Çiftçi

BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Kerim Taşkıran

BOTAŞ İnşaat Daire Başkan Vekili Ömer Korkmaz

Eski Botaş Genel Müdürü Osman Gökhan Bildacı

Sözleşmeler eski Daire Başkanı Vahap Alaca

* EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst

Akşam

 



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs