sert eleştiri | " /> sert eleştiri | "/>

En Sıcak Konular

DTP'den Başbakan Erdoğan'a sert eleştiri

25 Kasım 2007 09:33 tsi
DTP'den Başbakan Erdoğan'a sert eleştiri
DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Demirtaş, Başbakan'ı "takılmış bozuk plak gibi konuşmakla" suçladı.

DTP'li Demirtaş, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın partisinin Kızılcahamam'daki 11. İstişare ve Değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada DTP'yi eleştirdiğini hatırlattı.

Başbakan'ın "Demokrasiye bağlı kalmanın yolu terörü reddetmek ve hukuk düzenine uygun hareket etmektir. Teröre hemhal olarak anayasal düzenle sorunlu olarak ne demokrasi içinde kalınabilir ne demokrasiden medet umulabilir. Demokrasi ve hukukun gereklerini yapmayanların mağduriyet edebiyatı yapmaları dışlanmışlıktan prim yapmaya çalışmaları kabul edilemez. Türkiye ne vizyondan kalkmış filmleri bir daha yaşar ne modası geçmiş rollere göz yumar" sözleriyle DTP'yi hedef aldığını belirtti.

BAŞBAKAN BOZUK PLAK GİBİ

Başbakan Erdoğan'ın DTP'yi karalama kampanyası içinde olduğunu savunan Demirtaş, şunları söyledi:

"Başbakan takılmış bozuk plak gibi hep aynı şeyleri söylüyor. Başbakan DTP'yi karalama kampanyası içinde. Başbakan kalksın açıklasın planını. ABD'nin, Barzani'nin bildiği planı Türk halkının da bilmeye hakkı var. Başbakan'ın varsa bir projesi halka açıklasın. Ancak Başbakan'ın tek projesi DTP'ye saldırmak. DTP en az AKP kadar anayasal faaliyet içinde. Hangi partinin mağduriyet edebiyatı yaptığı ise son seçimlerde ortaya çıktı. Başbakan bizi suçlayarak ironi yapıyor. Başbakanın tek projesi DTP'ye saldırmak."

BİR ELEŞTİRİ DE YÜKSEK'TEN

DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek de Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını eleştirdi. Yüksek, şöyle konuştu:

"AKP kendini demokrasi havarileri gibi topluma şirin göstermeye çalışmasın. Asıl AKP demokrasiyi katleden yaklaşım içinde. Sanki farklı bir örgütle muhatap oluyor gibi demokrasiden yana tercih koyun yaklaşımı incitici. Biz zaten demokrasiden yanayız. Biz Türkiye'nin bir gerçeğiyiz. Partimiz var, parti programımız var, belediyelerimiz var. Ancak kapatma davaları, milletvekillerimize karşı linç kampanyaları yürütülüyor. Bir manüpülasyon söz konusu."

Yüksek, Yargıtay'ın DTP'ye kapatma davası açmasıyla ilgili olarak da, "Bu davayı başlatan Başbakandır. Yaptığı konuşmalarla bu davanın açılmasına yol açmıştır" dedi.

dunyabulteni



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs