En Sıcak Konular

10 bin öğretmen için atama tarihi

24 Kasım 2007 20:30 tsi
Milli Eğitim Bakanı Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasına, 10 bin sözleşmeli öğretmen için atama müjdesi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 10 bin sözleşmeli öğretmen atamasının 18 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla MEB Şura Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasına, Türkiye'deki 630 bin öğretmen ile emekli ve hayatta olmayan öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutlayarak başladı. Çelik, öğretmenlerin en büyük zenginliğinin sevgi ve sahip oldukları bilgi olduğunu söyledi.

21. Yüzyılın bilgi çağı olduğunu ve en büyük sermayesi bilgi olan öğretmenlerin bu çağda her zamankinden daha fazla önem arz ettiklerini belirten Çelik, "Eğer ülkemizin geleceği parlak olacaksa bu bilginin paylaşılması, bilginin üretilmesiyle mümkün olacaktır. Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizi gençlerimize emanet etmiştir. Ancak çocuklarımızı ve gençlerimizi de vicdanı hür, irfanı hür, fikri hür nesiller yetiştirmek üzere de biz öğretmenlere, öğretmen camiasına emanet etmiştir" diye konuştu.

Bakan Çelik, "Öğretmenlik mesleğinin saygınlığının azaldığı" yönündeki iddialara inanmadığını, mesleğin saygınlığının devam ettiğini belirterek, "Bizim için öğretmenlik hiçbir zaman sıradan bir meslek değildir. Bütün sıraların önünde olan bir meslektir" dedi.

Türkiye genelinde 630 bin öğretmen bulunduğunu anımsatan Çelik, "18 Aralık tarihinde 10 bin öğretmen ataması daha yapacağız ve 2007 yılı içerisinde öğretmen mevcudu 640 bin olacak" diye konuştu.

Öğretmenlerin sosyal konumları ve özlük haklarının iyileştirilmesinin bakanlığın görevi olduğunu belirten Çelik, "Zaman zaman bazı insanlar bu konuda konuşmaya başladıkları zaman Finlandiya'yı, İsveç'i, Norveç'i örnek gösteriyorlar. Biz ne zaman İsveç gibi, Norveç gibi üretirsek, o zaman İsveç, Norveç gibi kazanmaya başlarız. Bangladeş gibi kazanan, İsviçre gibi harcayan bir ülke yeryüzünde yoktur" dedi. 

akşam



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,667 µs