En Sıcak Konular

Türk Tekelom'dan zeytin dalı

24 Kasım 2007 20:00 tsi
Haber İş Sendikası'na bağlı çalışanların 16 Ekim'den beri devam eden grevinin sona ermesi için görüşmeler sonuçsuz kalırken Türk Telekom sendikaya zeytin dalı uzattı.

Türk Telekom, gerek grev öncesi gerekse toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ve grev sonrasında bütün taraflar açısından olumlu bir süreç yaşanması için ellerinden geleni yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, Haber İş Sendikası ile yürütülen 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sonuçsuz kaldığı ve sendikanın 16 Ekim 2007'den itibaren greve gitme kararı aldığı hatırlatılarak, şöyle denildi: ''Bu olumsuz sürecin grevde olan çalışanlarımızı ve ailelerini de etkilediğini üzüntü ile izlemekteyiz.

Türk Telekom olarak, gerek grev öncesi gerekse toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ve grev sonrasında bütün taraflar için olumlu bir süreç yaşanması için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Şirketimiz, Haber İş Sendikası ile Türk-İş Genel Merkezi'nde yapılan görüşmelerle grevin bitirilmesi için uzlaşma arayışını sürdürmektedir.''

Önceki gün başlayan ve yaklaşık 12 saat süren görüşmelerde uyuşmazlık maddeleri üzerinde teknik çalışmalar yapıldığı ve ortak bir noktaya gelinmesi için gayret gösterildiği ifade edilen açıklamada, Türk Telekom yönetiminin, çalışanların huzuru, güvencesi, refahı ve takım ruhu içerisinde hizmet yapmalarını sağlayacak çalışma ortamını sağlamak ve sürdürmek için tüm imkanlarını sonuna kadar zorlamaya devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Tüm anlaşmazlık sebebi olan konuların çözümü için iyi niyetli yaklaşımımızı sürdürüyoruz.

Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Türk Telekom yönetimi grev olmaması için elinden gelen gayreti göstermiş ve grevin başlamasının ardından da sona ermesi için tüm imkânları zorlamıştır. Bu çabalara rağmen gidilen grevde çalışanlar yasal çerçeve içerisinde haklarını kullanırken, yoğun bir şekilde bir kısmı failleri belli, büyük bir bölümü meçhul olan sabotaj olayları yaşanmıştır.

Yurdumuzun birçok yerinde yüzlerce saha dolabına zarar verilmiş, bakır ve fiberoptik kabloları kesilmiştir. Bunun sonucunda yüz binlerce telefon kesintiye uğramış, yurt içi ve yurt dışı iletişimde aksaklıklar yaşanmıştır. Bu müdahaleler sonucunda oluşan kesinti ve arızaları gidermek ve iletişimin kesintisiz şekilde devam etmesini sağlamak için grevde olmayan çalışanlarımız canla başla gece gündüz demeden çalışmıştır ve çalışmaya devam etmektedirler. Pazartesi günü, Türk Telekom tüm iyi niyetiyle tekrar Haber-İş Sendikası ile görüşmelere devam edecektir.

Grevin önümüzdeki günlerde sona ermesi için ilk günkü gibi anlaşma umudu taşıyoruz. Bugüne kadar Türk Telekom tarafından gösterilen iyi niyet ve uzlaşmaya yönelik adımların, Haber-İş Sendikası Yönetimi tarafından samimi bir şekilde değerlendirilmesi halinde, görüşmeler yoluyla uzlaşmanın kolaylaşacağına inanıyoruz.''

milliyet



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs