En Sıcak Konular

'Kanun varsa parti kapatılır'

23 Kasım 2007 23:36 tsi
'Kanun varsa parti kapatılır' 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yasalarda parti kapatmayla ilgili hükümler bulunduğu sürece kimsenin "parti kapatılmasın" diyemeyeceğini belirterek, "Eğer Türkiye, parti kapatmalarından fayda görmüyorsa kanunlarını değiştirecek" dedi.

Demirel, OSTİM Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı'nca çıraklık eğitimi alan bin 500 öğrenciye giysi dağıtılması nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Törenden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından DTP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin bir soruya, "Başsavcının görevini yapmasına kimsenin bir diyeceği olmaz. Türkiye'de eğer bir suç işlenmişse, 'bu takip edilmesin' demek kimseye düşmez. O zaman Türkiye yönetilemez. Suç işlenmiş mi işlenmemiş mi ona da mahkeme karar verir" yanıtını verdi. Demirel, "Parti kapatmalarına nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Türkiye'nin kanunlarında parti kapatma var olduğu sürece kimse 'parti kapatılmasın' diyemez. Eğer parti kapatılmalarından Türkiye fayda görmüyorsa kanunlarını değiştirecek. Kanunlarda olan şeyleri uygulamazsanız, bu devleti idare edemeyiz, devlet zaafa uğrar. Yani suç işleme imtiyazı doğar. Yanlış olan eğer parti kapatmaksa, kanunlarımızdan onu çıkarabiliriz. Kanunlarımızda parti kapatma bulunduğu sürece başsavcı görevini yapacaktır. Aksi halde görevini yapmamış olacaktır. Parti kapatılması fayda sağlıyor mu sağlamıyor mu o ayrı mesele, 'dava açmamalıydı' demek ayrı mesele."

TÖREN

Demirel, çıraklık eğitimi alan öğrencilere giysi dağıtılması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada da bir ülke için en büyük belanın yoksulluk olduğunu belirterek, yoksulluğu yenebilmek için ülkenin bireylerinin üretici hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren Türkiye'nin ekonomide geçirdiği değişimi anlatan Demirel, bir ülkenin kalkınmasını ve savunmasını başkalarına havale edemeyeceğini kaydetti.

Demirel bir ülkenin zenginliğinin en önemli unsurunun beşeri kaynak olduğunu ifade ederek, yetişmiş insan gücünün önemini vurguladı. Türkiye'nin bugün bulunduğu yerde duramayacağını, ileri gitmek zorunda olduğunu kaydeden Demirel, yetişmiş insan gücünü sağlamak için devlet eğitim verirken, girişimcilerin ve sanayi kuruluşlarının da yardımcı olması gerektiğine işaret etti. Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü Necmettin Yalçın ise yetişmiş insan gücünün önemini vurgulayarak, bunu gerçekleştirmede yaygın eğitimin önemine dikkat çekti. Yalçın, Türkiye'de bir yandan işsiz sayısı artarken diğer yandan da nitelikli eleman açığı bulunduğunu kaydeden Yalçın, Türkiye genelinde çırak ve kalfalık eğitimi alanların sayısının 178 bin olduğunu ve ülke nüfusu dikkate alındığında bunun yetersizliğinin ortaya çıktığını kaydetti.

Çıraklık Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç da iyi yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılayabilmek için verilen eğitimin önemini vurguladı. Törende daha sonra, Demirel'e bir plaket sunulurken, giysi yardımı yapılacak öğrencileri temsilen üç öğrenci hediyelerini Demirel'in elinden aldılar

haber10



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,971 µs