En Sıcak Konular

Emniyet'in yeni projesi kapkaçı azalttı

23 Kasım 2007 23:29 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanı Hüseyin Özalp, toplumun suç algısında ciddi sıkıntılar meydana getiren özellikle kapkaç, hırsızlık yankesicilik gibi suçlarda yüzde 60-65 düşüş meydana geldiğini söyledi.

81 İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürleri'nin katılımıyla Antalya'nın Manavgat ilçesi yakınlarındaki bir otelde düzenlenen ve 3 gün süren "Asayiş Polisi Semineri"nin son gününde gazetecilere açıklama yapan, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanı Hüseyin Özalp, seminerin çok yararlı geçtiğini, bu tür seminerlerin süreceğini söyledi.
 
Özalp, seminere 81 ilin asayiş şube müdürleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı yetkililerinin katıldığını bildirdi.
 
Suçla mücadele ve suç öncesi ve suç sonrası konularla ilgili illerin birbirleriyle daha irtibatlı, daha koordineli çalışmasını sağlamanın amaçlandığı seminerde, suçla mücadelede her yıl uygulamaya konulan yeni projelerin, seminerde ele alındığını belirtti.
 
Özalp, her yıl daha da geliştirilen suçla mücadelede taktikleri konusunda bir müktesebat oluşturup, suçla mücadele taktiklerinin tüm illerde kalıcı hale gelmesi hedeflenen seminerdeki bir başka amacın da suçla mücadelede daha verimli sonuçlar alınması olduğuna dikkati çekti.
 
Son bir yılda Emniyet Genel Müdürlüğü olarak geliştirilen projelerle birlikte suç miktarının aşağıya çekildiğini kaydeden Hüseyin Özalp,"Bu eğitim çalışmaları sayesinde kamuoyunu meşgul eden ve toplumun suç algısında ciddi sıkıntılar meydana getiren,özellikle kapkaç, hırsızlık yankesicilik gibi suçlarda yüzde 60-65 düşüş meydana geldi. Suçla mücadele konusundaki yeni taktik ve projeler sürekli geliştirilecek ve seminer çalışmaları devam edecek" dedi.
 
Uygulanan projeler
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkan Yardımcısı Müslüm Saylı ise, seminerin kapanışındaki sunumunda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu projeler hakkında özet bilgiler verdi.
 
Saylı, GüvenTimleri ve Yıldırım Ekipleri projeleriyle suçların önlenmesi, aydınlatılması ve faillerinin en kısa zamanda yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi amacıyla, suç ve suçlular hakkında her türlü bilgiyi derlemek, değerlendirmek ve elde edilen sonuçlara göre, üstlendiği tüm hizmetleri yasaların çizdiği çerçevede yerine getirmeyi amaçladıklarını bildirdi.
 
Uygulamaya konulan projelerle büyük iller başta olmak üzere, ülke genelinde polis sorumluluk alanında işlenen gasp, kapkaç, yankesicilik, oto hırsızlığı, otodan hırsızlık ve benzeri mala karşı suçlar gibi, kamu düzeni ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyen asayiş suçlarıyla etkin şekilde mücadele edilmesinin amaçlandığının altını çizen Saylı, bu amaçla "Güven Timleri" ve "Yıldırım Ekipleri" oluşturulduğunu hatırlattı.
 
Müslüm Saylı, bu tim ve ekiplerle polisin şartlara uygun giyinmesi, seyyar satıcı görünümüne bürünmesi, ortamın gerektirdiği değişik isimler kullanabilmesi, farklı mesleklerde çalıştığını hissettirecek şekilde kamufle olarak, sokak suçlarıyla daha etkin mücadele edilmesinin sağlandığını belirtti.
 
Yıldırım Ekipleri'nin, sokak hakimiyetini sağlamak amacıyla dar bölge esasına göre çalışan motorize devriye ekipler olduğunu anlatan Müslüm Saylı, bu ekiplerde resmi üniformalı olan ve özel eğitimden geçirilmiş personel istihdam edildiğini söyledi.
 
Güvenli okul, güvenli eğitim projesi
 
Saylı, Türkiye nüfusunun yüzde 33'ünü oluşturan 18 yaş altı 24 milyon çocuğun yaklaşık 14 milyonunun ilköğretim ve lise çağında olduğuna işaret ederek, eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin güvenli ortamda yetiştirilmesi, şiddet olaylarına karşı korunması ve muhtemel şiddet olaylarının önlenmesine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin işbirliğiyle çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi.
 
Saylı, okullardaki mevcut güvenlik durumunun bilimsel analizlerin yapılması ile elde edilen sonuçlar doğrultusunda, koruyucu/önleyici güvenlik faktörlerinin güçlendirilmesiyle okullardaki güvenli ortamın iyileştirilmesinin amaçlandığını belirtti.
 
Müslüm Saylı, suçla mücadeleye yönelik, polisi ilgilendiren mevzuat kapsamında, "Polisin Görev, Yetki ve Sorumlulukları"na ilişkin uygulamada birlikteliğin sağlanması ve standartların oluşturulmasıyla yürütülen hizmetlerde verimlilik ve etkinliğin arttırılmasının amaçlandığını açıkladı.

cnnturk



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,625 µs