Alevi açılımı | " /> Alevi açılımı | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti’nin Alevi açılımı

23 Kasım 2007 20:57 tsi
AK Parti’nin Alevi açılımı
AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, hükümetin Alevilere karşı yeni bir açılım hazırlığında olduğunu açıkladı; “Bu, Cumhuriyet tarihinde bir ilktir” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Alevi dedelerinin “din görevlisi” kadrosuna alınması da dahil iki yıl içinde Alevilere yönelik “çok olgun adımlar atılacağını” açıkladı. 

“Elbette acı olaylar yaşadık 3 tane acı olay yaşadık. Ama 1000 tane de birlikte düğün yaptık” diyen Çamuroğlu, şunları söyledi:

“Bu Türkiye tarihinde bir ilktir. Türkiye tarihinde çok önemli bir siyasi karardır. Bu konuda bir irade ortaya koymak, bugüne kadar sayın Başbakanımızdan önce kimseye nasip olmamıştır. Diğer meseleler ise daha çok teknik meseleler birikmiş problemler var. Biz bütün hukuki yapıyı hazırlamaktan yanayız. Bu konuda hukuki ve resmi yapıyı hazırlamak isteriz. Bugünkü tarih bunun için çok erken. Yani hukukçularımızla, bürokratlarımızla, devletin her kademesiyle ve Alevi sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog içinde biz bu meseleyi ele alıp, en ideal çözümü bulmaktan yanayız. Ama önemli olan niyetin ortaya konmasıdır. Ve niyet başarının yarısıdır.”

ALEVİ DEDELERİ MUAZZAM DESTEKLİYOR
Alevi dedelerinin de bu açılıma olumlu baktığını belirten Çamuroğlu, Alevi dedelerine din görevlisi kadrosu verileceği yönündeki haberleri de doğruladı.

Çamuroğlu şöyle konuştu: “Şimdi mesela Alevi cemaatinin dini kanaat önderleri dedeleridir. Bugün herhalde 100 dede falan aradı beni. Yani bu konuda heyecan var, muazzam bir destek var. Bizim kanaat önderlerimiz bağcıyı dövmek peşinde değiller. Hepsi toplumun olumlu bir gelişmeye tanık olmasını istiyorlar. Hepsi artık bu konuda çözümler görmek istiyorlar. Dolayısıyla bazı oyuncakları elinden alınan çocuklar problem çıkarsalar da bu problem geçici bir gürültüden öteye geçmiyor.”

BAŞBAKAN İFTARA MEMNUNİYETLE KATILACAK
Çamuroğlu, Başbakan’ın da Muharrem ayında bir Alevi ailenin iftarına katılacağını belirtti; “Sayın Başbakanımız ya çok hızlı düşündü ya da çok önceden böyle bir şeyi bekliyordu, ‘memnuniyetle katılırım’ dedi” diye konuştu.

ntv

 



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,752 µs