En Sıcak Konular

Buzdağı'na çarpan gemi battı

23 Kasım 2007 20:26 tsi
Antarktika'da Buz dağına çarpan Explorer isimli gemi battı. 154 yolcu ve mürettebat, büyük uğraşılardan sonra sağ-salim kurtarıldı.

Antarktika açıklarında Explorer adlı büyük yolcu gemisinin battığı ve 154 yolcu ile mürettebatın tahliye edildiği bildirildi.

Falmouth'daki İngiliz Sahil Güvenlik İstasyonu yetkilisi Neil Oliver, Antarktika açıklarında Shetland adalarının güneyinde "buz dağına" çarptıktan sonra batmaya başlayan gemiden tahliye işlemlerinin tamamlandığını belirterek, son olarak kaptan ve birinci yardımcısının gemiyi terk ettiklerini söyledi.
İngiliz Cornwall sahil güvenlik sözcüsü Andy Catrell ise Arjantinli ve Amerikalı sahil güvenlik görevlilerinin koordinasyonlu şekilde bu sabah gemidekileri kurtarmak için çalıştıklarını, İngiliz sahil güvenliğinin de onlara yardım ettiğini kaydetti.

Falmouth'daki sahil güvenlik çalışanlarından Henry Purbrick de "Antarktik Rüyası" da denilen gemide kaza ânında 100 yolcu ve 54 kişilik mürettebat bulunduğunu ifade etti.

GECE YARISI BUZDAĞINA ÇARPTI

Şili sahil güvenlik ekiplerinden bir yetkili ise, CNN TV'ye verdiği demeçte, Liberya bandıralı geminin, mahallî saatle 01.00 sularında (TSİ 06.00) Kral George adası yakınlarında buzdağına çarptığını söyledi.

İngiliz sahil güvenlik yetkililerinin açıklamasına göre de "Explorer" adlı gemiden tahliye sandallarına binen yolcular yardımlarına koşan gemiye alındı. İmdat çağrısını duyan birçok geminin daha, kaza mahalline doğru yol almakta olduğu belirtildi.

aktifhaber



Bu haber 1,121 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs