En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'e sürpriz ziyaret

23 Kasım 2007 19:17 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugünkü ziyaretçileri onun lise öğretmenleriydi.

Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne Türkiye'nin 81 ilinden temsilen gelen öğretmenler arasında çok özel iki kişi vardı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri Lisesi'nden öğretmenleri olan Hayri Terzioğlu ile Şenol Terzioğlu çifti. Köşk'te eski öğrencileri olan Abdullah Gül ile biraraya gelme fırsatı bulan Terzioğlu çifti, eski öğrencilerini karşılarında Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak görmenin mutluluğunu yaşadı.

Abdullah Gül'ün Kayseri Lisesi'nde 3 yıl beden eğitimi öğretmenliğini yapan Hayri Terzioğlu ile eşi kimya öğretmeni Şenol Terzioğlu, öğrencilerinden birinin Cumhurbaşkanı olmasının kendileri için gurur verici bir olay olduğunu söyleyerek, kendilerini rüyada gibi hissettiklerini dile getirdi.

Aynı zamanda Gül ailesinin komşusu da olan öğretmen çift, "25 sene Kayseri'de kaldık. Bu süre içinde Gül ailesiyle aynı apartmanda bir aradaydık. Onlar bizim üst katımızda oturuyorlardı" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün okul ile ev arasında bir hayatı olduğunu dile getiren Terzioğlu çifti, "Çok mazbut, derslerinde çalışkan birisiydi. Kayseri Lisesi, Turgut Özal da dahil büyük insanlar yetiştirdi. Abdullah Gül de bunlar arasında olduğu için çok mutlu ve gururluyuz" dedi.

Beden eğitimi öğretmeni olan Hayri Terzioğlu, Abdullah Gül'ün daha çok güreşe ilgisini olduğunu söylerken, Şenol Gül ise sözel ağırlıklı derslerde Gül'ün daha başarılı olduğunu belirtti. Terzioğlu çifti, bir anılarını ise şöyle nakletti: "Bir gün yeni doğan bebeğimizle birlikte apartmanın merdivenlerini çıkıyorduk. Abdullah Gül de hemen üst kattan inerek, bebek arabasını evimize kadar taşımamıza yardım etti."

Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ndeki buluşmada, Abdullah Gül'ün kendilerini görünce hemen ayağa kalkarak, ellerini öptüğünü kaydeden Terzioğlu çifti, "Bizim için çok büyük bir sürpriz oldu. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, bize 'sizi yarın bir yere götüreceğiz" dedi. Biz de ne olduğunu bilmeden gittik. Durumu sonradan öğrendik" ifadelerine yer verdi.

dunyabulteni



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs