En Sıcak Konular

DTP'den 'Toptan istifa ederiz' resti

23 Kasım 2007 15:49 tsi
DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, MHP'nin "dokunulmazlık" girişimiyle ilgili olarak, "Bir vekilin dokunulmazlığı kalkarsa hepimiz toptan istifa ederiz" dedi ve ekledi:

Partililerle Batman merkeze bağlı köyleri ziyaret eden Ata, Hakkari Dağlıca'da terör örgütü PKK'nın kaçırdığı 8 askeri almak için Kuzey Irak'a giden DTP milletvekilleri Osman Özçelik, Fatma Kurtulan ve Aysel Tuğluk hakkındaki fezlekenin Meclis'e gönderilmesine tepki gösterdi.

Sadece partilerine yönelik milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili girişimlere anlam veremediğini söyleyen Ayla Akat Ata, "Şayet bir milletvekilimizin dokunulmazlığı kalkarsa, hepimiz toptan istifa ederiz. Amaçları da bizi gruptan düşürmektir. Bir süredir partimize yönelik linç girişimleri var. Kapatma girişimi de bunun bir örneğidir" dedi.

Türkiye'nin kapatılan parti mezarlığına dönüştüğünü söyleyen Ata, "Demokratik özerklik projemizde, asıl amaç bölge insanının kendini ifade etmesidir. Demokratik özerklik projemizi açıkladığımızda, 'bunlar ayrı bayrak istiyorlar' dediler. Kesinlikle böyle birşey yok" diye konuştu.

"Nasıl bir mahalle futbol takımının simgesi varsa, belediyenin amblemi, bir simgesi vardır" diyen Ata, "Resmi dilin Türkçe ve ortak bir bayrak olması gerektiği de bu projede yer almaktadır. Fakat yine bunu yanlış değerlendirdiler" ifadesini kullandı.

MHP, devletin bütünlüğüne karşı işlenen suçlarda milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifini AK Parti, CHP ve DSP'ye götürmüştü.

3 DTP'liyle ilgili fezleke TBMM'de

Kaçırılan sekiz askerin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, Kuzey Irak'a giden 3 DTP'li milletvekili hakkındaki fezleke, 22 Kasım'da TBMM'ye gönderildi. Vekillerin 7.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Hürriyet
 



Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,864 µs