En Sıcak Konular

Karayalçın CHP'ye ateş püskürdü!

23 Kasım 2007 11:26 tsi
Murat Karayalçın, CHP'nin 1999'da DEHAP ile seçim işbirliği yapmak için neler yaptığını anlattı. İşte Karayalçın'ın CHP'yi hedef alan eleştirileri...

Sosyal Demokrat Halk Partisi Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP'nin 1999 seçimlerinde DEHAP ile seçim işbirliği yapmak için büyük çaba harcadığını, bazı CHP'li yöneticilerin DEHAP'lılarla defalarca bir araya geldiğini söyledi.

SES TV'de canlı olarak yayınlanan Çıkış Yolu programında Latif Şimşek'in sorularını cevaplayan Karayalçın, 1999 mahalli seçimlerinde SHP'nin DEHAP'la seçim işbirliği yapmasına ilişkin eleştirileri de yanıtladı. SHP'nin, PKK'ya yakınlığı ile bilinen bir partiyle neden işbirliği yaptığı sorusu üzerine Karayalçın CHP'yi hedef alan şu ifadeleri kullandı:

"Bizi PKK ile ilişkisi olan bir partiyle işbirliği yapmakla suçlayanların CHP'liler olduğunu biliyorum. Ama CHP bu konudaki eleştirilerinde samimi değil. Çünkü bizim DEHAP ile işbirliği yaptığımız seçimlerin öncesinde CHP'nin en üst düzey yöneticilerinin DEHAP yöneticileri ile birkaç kez seçim ittifakı yapmak için biraraya geldiğini biliyorum. Ama aday sayısı konusunda CHP ile DEHAP arasında anlaşmazlık çıktığı için bu ittifak olmadı. Aksi halde CHP o dönem bizden daha önce DEHAP ile ittifak yapmaya hazırdı. Bize laf söyleyenlerin bunu gözönünde bulundurması lazım."

Haber7'de yer alan habere göre, Karayalçın, DEHAP yöneticilerinin Baykal ile görüşüp görüşmediğine ilişkin bir soruya da bunu bilmediğini, ancak CHP'nin üst düzey yöneticileriyle yapılan görüşmeler hakkında bilgisi olduğunu anlattı.

Karayalçın, programda ayrıca, CHP'nin yeni kürt açılımı ile ilgili tavrını da eleştirdi. Baykal'ın yeni açılım konusunda masaya dört madde koyduğunu söyleyen Karayalçın; "Bunlardan biri de Irak'a su vermek için bölgeye baraj yapılması. Oysa Irak, Türkiye'ye göre su zengini bir ülkedir. Sayın Baykal'ın coğrafya bilgisi de zayıf görünüyor. Bizim suyumuza ihtiyaçları yok" dedi.



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs