En Sıcak Konular

PKK, KDP'yi kızdırdı

23 Kasım 2007 10:02 tsi
KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai, PKK'nın Kürt yönetimine yönelik tehditlerinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, örgüte silah bırakma çağrısında bulundu

KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai, PKK'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) Kuzey Irak topraklarına davet edici faaliyetlerine izin vermeyeceklerini söyledi.

"Aldığımız güvenlik önlemleri halkımızı korumaya yöneliktir" diyen Dizai, PKK'yı yanlış bir hareket yapmaması konusunda uyardı. Milliyet'e konuşan Dizai, PKK'nın Kürt yönetimine yönelik tehditkâr açıklamalarının doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi. PKK'ya silah bırakma çağrısını tekrarlayan Dizai, örgütü tasfiyeye yönelik Türkiye ve ABD tarafından sürdürülen girişimlerin de bir parçası olmadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Biz, PKK'ya yönelik kontrolün bir parçası olmayız. PKK ateşkes ilan etmeli, silah bırakmalı. Barış yolunda çözüme katkı sunarız. Bu konuda desteğe de hazırız. Biz, örgüte yönelik herhangi bir komplonun parçası değiliz. Bizim, tek amacımız bölge yönetimi olarak kendi halkımızın istikrarını sağlamak.

Biz, komşu ülkelerle Türkiye'ye tehdit olamayız. Komplonun taraftarı değiliz, çünkü şiddetle sorunun çözülemeyeceğini biliyoruz. Biz, PKK'dan sorumlu davranmasını bekliyoruz. Şiddetle bir yere varılmaz. Barış için henüz fırsat var, örgütün de bu fırsatı, bu tabloyu iyi değerlendirmesi lazım. Türkiye'de barış yolunda çalışmalar, çabalar var. PKK'nın mutlaka silah bırakması gerekiyor."

'Halkımızı koruyoruz'

Dizai, bölgede örgüte yönelik alınan sıkı güvenlik önlemlerinin halkı korumaya yönelik olduğunu vurguladı. PKK'nın bölgede TSK'yı davet edici faaliyetlerine izin vermeyeceklerini belirten Dizai, şöyle devam etti:

"Bölgede aldığımız güvenlik önlemleri, Irak vatandaşlarını ve halkımızı korumak içindir. Örgütün bu tehditleri gereksiz. PKK, bölgede rahat dolaşarak, kendini göstererek, TSK'yı harekâta teşvik etmeye çalışıyor. Ancak, bu görüntülere izin vermeyiz. Türkiye'ye, 'gelin, biz buradayız' demelerine izin vermeyiz. Bölge hükümeti, kendi halkının istikrarını sağlamaya çalışıyor. Bölgenin yeni bir istikrarsızlığa tahammülü yok. Biz, sorunların barış yöntemiyle çözülmesini istiyoruz. Umarız PKK, bu dönemde provokatif bir davranış içine girmez."

Dizai, PKK liderlerinden Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın yakalandığı yönündeki iddiaların henüz doğrulanmadığını, bu tür bilgilerin sadece Türk medyası tarafından gündeme getirildiğini söyledi.

Milliyet



Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,398 µs