En Sıcak Konular

Uzan'a "ekonomik idam" kararı

23 Kasım 2007 09:44 tsi
Uzan'a Uzan borcunu ödemedi. Motorola davayı kazandı. Tazminat Uzan ailesini bitirecek büyüklükte. Motorola’ya 2 milyar dolar borcunu ödemeyen Uzan ailesine dev ceza geldi. ABD’deki mahkeme Uzan ailesinin Motorola’ya 1 milyar dolar tazminat ö

EPDK Başkanı Yusuf Günay’ın pazartesi günü görevi bıraktığı gün New York’tan 300 milyar dolarlık tazminat davası açan Cem Uzan, Motorola’nın açtığı tazminat davasını kaybetti.

ABD’de bir temyiz mahkemesi Uzan ailesinin, Motorola Inc.’e 1 milyar dolar tazminat ödemesine karar verdi. ABD Yargıtay İkinci Dairesi, bir alt mahkemenin ‘unsurların çeşitliliğini devlet kanunlarına ve federal kanunlara uygun olarak uyguladığını’ belirtti.

ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Jed Rakoff, tazminat kararını Uzan ailesinin belli üyelerine karşı verdi. Rakoff, sanıkların sahtekárlık yoluyla Motorola’dan 2 milyar doları aşkın ve Nokia’dan yaklaşık 800 milyon dolar kredi aldığı sonucuna vardı.

DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

Yargıç Rakoff aynı zamanda ailenin, ‘Motorola’yı dolandırmak için yalan ve gerçeğe aykırı beyan kampanyası’ yürüttüğünü belirtti ancak 2006’nın şubat ayında 2.1 milyar dolar olarak belirlenen tazminatı 1 milyar dolara düşürdü. Bir aile yakınının da aralarında bulunduğu sanıklar, bu tazminatın ‘ekonomik bir idam kararı’ olduğunu ve ödeme kapasitelerini aştığını belirtti. Daire Yargıcı Guido Calabresi ‘Yargıç Rakoff’un hükmü Uzanlar’ın yanlış davranışlarının sıra dışı doğası karşısında itiraz edilemeyecek bir noktada ve önemli miktardaki bu tazminat için geçerli bir zemin oluşturuyor’ dedi.

GÜNAY'A DAVA AÇTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay görevini bıraktığı gün Cem Uzan’ın rekor tazminat davasıyla karşı karşıya kaldı. Cem Uzan, ÇEAŞ ve Kepez’e Haziran 2003’te el konma sürecindeki ‘fiillerinden dolayı’ görev süresi pazartesi günü dolan Yusuf Günay’a New York’ta 300 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

Star gazetesi'nden alınan bilgiye göre, Cem Uzan, açtığı davada Yusuf Günay’ı ÇEAŞ ve Kepez’e yapılan ‘el koymanın’ sorumlularından biri olarak gösterirken, bu davanın ardından ÇEAŞ ve Kepez’e yönelik el koyma operasyonunda görevli bulunan diğer üst düzey bürokratlar hakkında da yurtdışında yeni davalar açılması için hazırlıklar yapıldığı kaydedilmişti.

 

 

 



Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,461 µs