''Terör konusunda hep saçmaladık...'' | " /> ''Terör konusunda hep saçmaladık...'' | "/>

En Sıcak Konular

''Terör konusunda hep saçmaladık...''

23 Kasım 2007 08:16 tsi
''Terör konusunda hep saçmaladık...''
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'tan itiraf: “Bilgimiz az olduğu için saçmalıyorduk. Ama yaşanan son olaylar bakış açımızı değiştirdi"

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Avrupa’nın teröre artık farklı baktıklarını söyleyip, “Bilgimiz az olduğu için saçmalıyorduk. Ama yaşanan son olaylar bakış açımızı değiştirdi” dedi

Lagendİjk, TBMM’de, Şehit Aileleri Federasyonu ve Terör Mağdurları Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hamit Köse ve beraberindeki heyet ile görüştü. Köse, “Eğer derneğimize gelseydiniz, şehit verdiğimiz yüzlerce gencin, evladımızın, duvarlarımızda bulunan resimlerini görecek ve bir şehit evinde neler hissedildiğini yaşayacaktınız” diye konuştu. “Gene de, terör başladıktan 20 sene ve 30 bin insanı şehit verdikten sonra sizinle görüşmekten memnunuz” diyen Köse, “Sık sık gittiğiniz Diyarbakır’da, görüştüğünüz malum kişiler dışında, bizimle görüşmüş olmanız da bir kazançtır” ifadesini kullandı. Lagendijk’e, “Vatan görevi için askere yolladığı evladınızı, bayrağa sarılı tabutuyla karşılamanın ne demek olduğunu bilir misiniz?” diye soran Köse, evlatlarının, vatan savunması için, yasa dışı PKK terör örgütüyle mücadele ederken şehit olduklarını ve bunun gururunun önemli olduğunu kaydetti.

Parti kapatılmasının da yanlış anlatıldığını dile getiren Köse, “Türkiye’de bizim de sayısını bilmediğimiz 50-60 tane parti mevcuttur. Bunlar için kapatılma davası açılmıyor da neden bir parti için açılıyor. Demek ki bu parti, zararlı faaliyetler yapmaktadır” diye konuştu.

Köse, Lagendijk’e, “Sizin ülkenizde suçu ve suçluyu öven bir parti var mı? Binlerce insanı öldürdüğü için ömür boyu hapse mahkum bir katili lider kabul eden bir parti var mı? Terörizm’den mahkum olan bir milletvekiliniz var mı?” diye sordu.

“Başınız sağolsun”

Joost Lagendijk de heyet üyelerine, “Başınız sağolsun” dedi. Türk askerleriyle ilgilenmedikleri yönünde bir kanı olduğunu belirten Lagandijk, askerlerin ölmesinin de düşünülenin aksine kendilerini kaygılandırdığını söyledi. Bu konuda görüş farklılıkları olabileceğini bildiren Lagendjik, şunları kaydetti:

“Sizin her söylediğinizde hemfikir değiliz. Ancak şunu söyleyebilirim: AB’nin terörizme karşı yaklaşımı değişti. 10 yıl önce daha az bilgi sahibiydik ve saçmalıyorduk. Ama son yıllarda Madrid’de, Londra’da meydana gelen olaylar terörle ilgili algımızı değiştirdi. Türkiye’de son aylarda artan PKK saldırılarına sempati duyan kimse yok. DTP’nin kapatılması Türkiye’ye çok fazla bir şey getirmeyecek. Örnek verirsek; Kuzey İrlanda’da IRA ve Sinn Fein’in durumu çok benzerlikler taşıyor. Sinn Fein ile görüşmeler devam etti ve başarıya ulaşıldı.”

PKK için İngiltere devreye giriyor

Türkiye’nin PKK’nın etkisizleştirilmesi amacıyla ABD ve Irak nezdinde yürüttüğü diplomatik atağın bir ayağında İngiltere yer almaya başladı. Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ da Londra’da İngiltere’nin Irak’tan sorumlu Devlet Bakanı Dr. Kim Howells ile bir araya geldi. Org. Başbuğ, Howells’a PKK’nın K. Irak’taki faaliyetlerinden Türkiye’nin duyduğu şikayetleri aktardı. Howells “İngiltere sorunun diplomatik yollarla çözümüne elinden gelen katkı sağlayacaktır. PKK’nın saldırıları karşısındaki sabırınıza hayranız” dedi.

vatan



Bu haber 252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs