Irak'ta yabancılar savaşıyor! | " /> Irak'ta yabancılar savaşıyor! | "/>

En Sıcak Konular

NYT raporu: Irak'ta yabancılar savaşıyor!

22 Kasım 2007 22:45 tsi
NYT raporu: Irak'ta yabancılar savaşıyor! New York Times gazetesi, adı açıklanmayan Amerikalı yetkililere dayanarak, Irak’ta savaşan yabancı militanların yaklaşık yüzde 60’ının Libya ile ABD’nin müttefiki Suudi Arabistan’dan geldiğini yazdı

Gazetenin haberinde, bulguların, ABD askerlerinin Irak’ın kuzeybatısında Suriye sınırı yakınındaki direnişçilerin bir kampına yaptığı baskında ele geçirilen belgelere dayandığı kaydedildi.

Haber10'da yer alan habere göre, Irak’a yabancı militanları getiren bir hücre tarafından kullanıldığı düşünülen kampta ele geçirilen malzemeler, Irak’a Ağustos 2006’dan itibaren giren 700’den fazla yabancı militanın geldikleri memleketleri orta koyuyor.

Ele geçirildiği açıklanan belgelere göre de yabancı militanların yüzde 41’ini oluşturan 305’i Suudi Arabistan’dan, 137’si (yüzde 18) Libya’dan geldi, en büyük üçüncü grubu oluşturan yabancı militanları da Yemenliler oluşturuyor.

ABD’nin, çoğu yabancı militanın Irak’a geçiş yapmak için topraklarını kullandığı suçlamasında bulunduğu Suriye’nin vatandaşı militanlar ise listedekilerin yüzde 8’ini oluşturuyor.

Haberde ayrıca, Amerikalı yetkililerin bu verilere göre Irak’a giriş yapan yabancı militan sayısının 2007’de büyük ölçüde düştüğü sonuca vardığı belirtilerek, yılın ilk yarısında ayda 80-110 olan Irak’a giren yabancı militan sayısının, Ekimde 40 civarında olduğu kaydedildi.

Irak’taki ABD güçlerinin komutanı General David Petraeus da dün Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, Suriye’nin “kararlı şekilde eyleme geçmesi” sayesinde Irak’a yasa dışı yollardan giren yabancı direnişçi sayısının üçte bir oranında azaldığını ifade etmişti.



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,015 µs