En Sıcak Konular

YÖK Alfred Üniversitesi'nin merkezini de tanımıyor!

22 Kasım 2007 22:05 tsi
YÖK Alfred Üniversitesi'nin merkezini de tanımıyor! YÖK, suç duyurusunda bulunduğu Alfred Üniversitesi İstanbul Kampüsü'nün üniversite iddiasından vazgeçip “dil kursu” ruhsatı almasını yeterli bulmadı. Sahtekarlık iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu İstanbul Kampüsü'nün ABD'deki merkezini d

YÖK, New York’taki Alfred University’nin “İstanbul Kampüsü” olarak açılan kuruluşun gereken şartları taşımadığı ve “sahtecilik” yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, diplomasını kabul etmeyeceğini bildirmişti. YÖK Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Sayın da, NTVMSNBC’ye konuyla ilgili bilgi verirken, Amerika’daki Alfred University’nin diplomasını bugüne kadar kabul ettiklerini, ancak İstanbul Kampüsü’ndeki “sahtecilik” olayına alet oldukları için, artık onları da “tanımamak” için girişimde bulunduklarını açıklamıştı.

YÖK’ün açıklamasına göre, bundan böyle Alfred Üniversitesi’nin sadece “İstanbul Kampüsü” olarak adlandırılan tesisinin verdiği diplomalara değil, Amerika’daki Alfred University’nin verdiği diplomalara da “denklik” verilmeyecek.

SAHTECİLİĞE ALET OLDUKLARI İÇİN...

Alfred İstanbul, “Amerika’daki üniversiteyi ayağınıza getirdik” sloganıyla bu eğitim yılı başında faaliyete geçmiş, 3500 dolar ücretle 400 öğrenciyi kaydetmişti. Ancak YÖK, üniversite kurma şartlarının yerine getirilmediği, öğrencilerden para toplanarak “sahtecilik” yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

YÖK’ün savcılığa suç duyurusunun ardından Ntv-msnbc’ye açıklama yapan YÖK Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Sayın, şunları söylemişti:

“Verecekleri diplomaların herhangi bir geçerliliği yok. Amerika’nın filanca üniversitesinde de verse, biz öğrencinin oradaki üniversiteye gidip öğrenim gördüğünü tespit edemediğimiz insanlara denklik belgesi vermiyoruz ki. Bugüne kadar Alfred Üniversitesi’nin Amerika’daki kampüsünde 4-5 yıl kalıp bunu pasaportuyla, orada gördüğü eğitimle, transkriple ispat edenler değerlendiriliyordu. Amerika’daki Alfred Üniversitesi’nin kampüsünü tanıyorduk. Buradaki bu sahtecilik olayı üzerine bu işe alet olduklarını gördüğümüzden onları da tanımamak için gerekli işlemleri başlattık. Bugün-yarın o karar da çıkar.”



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs