mahalle baskısı haberinin daha sonuna geldik... | " /> mahalle baskısı haberinin daha sonuna geldik... | "/>

En Sıcak Konular

Bir mahalle baskısı haberinin daha sonuna geldik...

22 Kasım 2007 21:23 tsi
Bir mahalle baskısı haberinin daha sonuna geldik... Bugün bazı gazetelerde, Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde, dini baskı gördükleri iddia edilen 4 öğrencinin başka bir okula geçiş yapmak zorunda kaldıkları yönündeki haberlerin düzmece olduğu belirlendi.

'Kız lisesinde namaz baskısı' haberi de katmerli yalan çıktı.

 Konu araştırılınca görüldü ki, haberdeki okul ve öğrenci isimleri hariç bütün bilgiler gerçek dışı.

İki ay önce gazetelerde daha sık görülen mahalle baskısı iddiaları tekrar gündeme gelmeye başladı. Bugün bazı gazetelerde bu türden bir iddia yer aldı. Samanyoluhaber'den alınan bilgiye göre, haberde, Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde, namaz kılmaları ve başörtüsü takmaları yönünde baskı gördükleri öne sürülen 4 öğrencinin bu sebeple başka bir okula geçmek zorunda kaldıkları anlatılıyordu.





Ancak haberin gerçeği ne kadar yansıttığının ortaya çıkması uzun sürmedi. Olayın araştırılmasından sonra ortaya çıkan sonuç, bir haberin ne kadar çarpıtıldığını gözler önüne seriyor. Valilik tarafından yapılan açıklamada, okulun pansiyonunda dini baskı gördükleri iddia edilen öğrencilerin pansiyonda hiç kalmadıkları belirtildi.

Açıklamada, öğrencilere namaz kılmaları ve örtünmeleri konusunda baskı yaptığı öne sürülen okul pansiyonundan sorumlu müdür yardımcısı Özlem Y.'nin, 1 Ekimde göreve başladığı bu nedenle de aynı gün okuldan ayrılan Ş.D. isimli öğrenciye baskı yapmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor.

Kız Meslek Lisesi öğrencileri ise okul ve pansiyonda her hangi bir baskıyla karşılaşmadıklarını söylüyorlar.

Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, ''dini baskı nedeniyle Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde bazı öğrencilerin okul değiştirdiği'' yolundaki iddialarla ilgili kendilerine her hangi bir başvuru olmadığını bildirdi. Akkurt, bu öğrencilerin ailelerinin Amasya Böke Köyü'nde ikamet ettiklerini, velilerinin Turhal ilçesinde iş bulduğu için çocuklarının naklini o bölgedeki Aydınca beldesinde bulunan Aydınca Lisesi'ne aldıklarını kaydetti.

Söz konusu habere bir yalanlama da Türk Eğitim-Sen'den geldi. Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, haberde yer alan açıklamanın kesinlikle kendisine ve sendikaya ait olmadığını söyledi.

Okulun ve öğrencilerin adı dışında tamamen asılsız bilgilerin yer aldığı haberde, yetkili ve ilgililerin açıklamaları her şeyi ortaya koyuyor. Gazetelerde tekrar bu türden çarpıtma haberlerin çıkması mahalle baskısı tartışmalarını tekrar gündeme getirme çabası olarak değerlendiriliyor.



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs