En Sıcak Konular

''Saidi Nursi" tartışması

22 Kasım 2007 15:48 tsi
''Saidi Nursi CHP'li ve AK Partililer arasında Saidi Nursi tartışması yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının 6 maddesi kabul edildi. Tasarının maddelerinin görüşmelerinde AK Partili milletvekilleri tarafından verilen önergelerle değişiklik yapıldı.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, "Kanaltürk televizyonunun hesaplarının didik didik incelettiniz mi? Bu konuda sizin bilginiz var mı" diye sordu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Gelir Bütçesinin içinde çeşitli kalemler olduğunu, Maliye Bakanlığına, vergi mükellefleriyle ilgili hesapları inceleme yetkisi verildiğini anlattı. Unakıtan, "Vergi mükellefi olacaksın, 'Ben niye inceleniyorum' diye soracaksın. Böyle bir şey olmaz. Bakanlıkta 5 yılımı doldurdum. 'Bu incelensin, o incelenmesin" gibi bir şey yaparsanız, alt üst olur her şey. Bunun kaidesi var" dedi.

"Saidi Nursi" tartışması

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, vergi incelemesinin de kamu hizmeti olduğunu ve bunun objektif kriterlerle yapılması gereğine işaret ederek, "basına yansıdığı kadarıyla" Kanaltürk'e yönelik vergi incelemesinin abartılı şekilde, çok sayıda denetmen tarafından ve uzun süreyle yapıldığını öne sürdü.

Sadece Kanaltürk yöneticilerinin değil, yazar ve gazetecilerin kişisel hesaplarına bile girildiğini savunan Özyürek, "Eğer bütün medyayı bu şekilde inceliyorsanız, diyecek bir şey yok..." dedi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfınca düzenlenen "Saidi Nursi Sempozyumu"na THY'nin sponsor olduğunu belirten Özyürek, "Saidi Nursi kimdir, ona bakmak lazım. Atatürk'e 'deccal' diyen biridir. Cumhuriyet kanunlarına uyan herkese de 'deccalin mikrobu' diyor. Yani bizler de deccalın mikrobu oluyoruz" diye konuştu.

Nursi'nin, "Laik devlet düzeni şeriata aykırıdır. Türkiye kuruluşu itibarıyle dinden uzaklaştırılmış ve dine karşıdır. Atatürk idaresi dehşetli ahir zamandır. Meclis aynı zamanda hilafet görevi görmelidir. Kemalistler seviyesiz, anarşist kimselerdir" dediğini ifade eden CHP'li Özyürek, Nursi'nin, Atatürk ve dönemine ağır eleştiriler getirdiğini söyledi.

Özyürek'in, sözlerin Nursi'in risalelerinden alındığını söylemesine AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, "Kaynak var mı bunların hepsi yalan, yok öyle bir şey" diyerek tepki gösterdi. Özyürek'in kaynakların ismini söylemesi üzerine, Hasgür, "Getirtelim onları" dedi. CHP'li milletvekillerinin "Odanızda var mı?" demesi üzerine Hasgür, piyasada bulunduğunu söyledi.

İnternet haber



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,813 µs