En Sıcak Konular

Şırnak'ta 2 şehit

22 Kasım 2007 15:23 tsi
Şırnak'ta el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan 2 asker arasında şaşırtıcı benzerlik...

Şırnak'ta el bombasının kazayla patlaması sonucu 21 yaşındaki piyade çavuş Mehmet Nuri Bakıcı ile adaşı ve yaşıtı olan piyade er Mehmet Nuri Doğan'ın şehit olduğu haberi Adana'daki ailelerini yasa boğdu. Şehit Bakıcı'nın ailesi, "Bugün düğün günümüz" diyerek evlerine Türk Bayrağı astı.

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı, Namaz Dağı'nda güvenliği sağlayan bir askeri birlikte el bombası kazaen patladı. Patlama sonucu Piyade Çavuş Mehmut Nuri Bakıcı ile Piyade er Mehmet Nuri Doğan şehit oldu. Şehit iki asker için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Gazetecilerin alınmadığı cenaze törenine Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Emniyet Müdür Vekili Mümtaz Ceylan ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı. Törenden sonra şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderildi.

AİLELERE ACI HABER

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde vatani görevi yapan piyade çavuş Mehmet Nuri Bakıcı ile piyade er Mehmet Nuri Doğan, teröristlerin Hakkari'deki hain saldırısı sonrası Şırnak'a kaydırılan birliklerde yer aldı. Adana'nın Karaisalı İlçesi nüfusuna kayıtlı piyade çavuş Mehmet Nuri Bakıcı ve Mardin'in Dargeçit İlçesi nüfusuna kayıtlı ve ailesi Adana'da oturan piyade er Mehmet Nuri Doğan, Namaz Dağı bölgesinde operasyondayken, henüz belirlenemeyen bir nedenle el bombasının patlaması sonucu şehit oldu. 2 askerin şehit olduğu haberi, dün akşam askeri görevlilerce Adana'da oturan ailelerine bildirildi ve acı haber baba ocaklarına kor gibi düşüp bir anda evlerden ağıtlar yükseldi.

Mardinli olmalarına karşılık yıllar önce Adana'ya taşınan 1'i kız 6 çocuk babası inşaat işçisi 52 yaşındaki Ahmet Doğan, en büyük çocuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Dün akşam askeri görevlilerin evlerine geldiğini, bir binbaşının oğlunun Şırnak'ta şehit olduğu haberini verdiğini anlatan baba Doğan, "Nasıl olduğunu sordum, `Nasıl olduğunu bilmiyorum. Detayları sonra açıklayacağız' dedikten sonra, başsağlığı dileyip ayrıldı. En son oğlumla pazartesi günü görüşmüştük. Yerinin iyi olduğunu söyledi, gülüştük, sohbet ettik. Terörden çatışmadan hiç bahsetmedi. Biz onu Ağrı Patnos'ta biliyorduk. Artık bu kan dursun. Hepimiz Türkiye vatandaşıyız. Ölümler olmasın. Barış sağlansın, anaların yüreği yanmasın" dedi.

Askerden önce İstanbul'da tekstil atölyesinde çalışan oğlunun 2,5 ay sonra terhis olmasının heyecanıyla gün sayarken, şehit olduğu haberiyle acıya boğulan baba Ahmet Doğan, "8 yıl önce oğlumuz Mesut trafik kazasında ölmüştü. Mehmet Nuri'yi Küçükoba Mezarlığı'nda kardeşinin yanına defnedeceğiz" diye konuştu.

ANNEDEN OĞLUNA: SEN ŞEHİT OLURSUN

Diğer şehit Mehmet Nuri Bakıcı'nın Adana'nın Karaisalı İlçesi'ne bağlı Körüklü Köyü'nde oturan ailesi de, çocuklarının şehit olduğu haberiyle yasa boğuldu. Terhisine 10 gün kala şehit olan çavuş Bakıcı'nın babası Ahmet Bakıcı, jandarma karakol komutanının dün evlerine gelerek oğlunun şehit olduğu haberini verdiğini, oğlunu Patnos'ta bildiğini, Şırnak'ta bulunduğundan habersiz olduğunu söyledi.

1'i kız 3 çocuğunun en büyüğü olan İmam Hatip Lisesi mezunu Mehmet Nuri'yle en son geçen pazar günü telefonla görüştüklerini bildiren baba Bakıcı, "Annesi Rabiya, `sen şehit olursun' demiş, o da, `Burada çatışma yok. Televizyonlarda abartıyorlar' diyerek annesini, bizi teselli etmişti. Eşim, hep oğlumuzun şehit olacağı duygusu taşıyordu, Mehmet Nuri de, annesini teselli ediyordu" dedi.

Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından bu sabah diğer oğlu 17 yaşındaki Doğan'a evlerine Türk bayrağı astırdığını anlatan Ahmet Bakıcı, "Geleneklerimize göre düğün olan eve bayrak asarız. Bugün evimde düğün var. Vatan sağ olsun. Allah terörizmin belasını versin. İkinci oğlumu da askere göndereceğim, tedirginlik duymadan. Bugün bütün akrabalarım evimde. Evimde bayram var, düğün var" diye konuştu.

Baba Bakıcı, oğlunun üzerinde, `Bir gün gözlerin bir noktaya dalarsa / Bil ki o gün seni düşündüğüm gündür / Bir gün kulağında çınlama duyarsan / Bil ki ismini andığım gündür / Bir gece yarısı titreyerek uyanırsan / Bil ki resmini öptüğüm gündür / Bir gün sebepsiz yaşlar süzülürse / O güzel gözlerinde / Bil ki o gün yokluğundan öldüğüm gündür' mısraları içeren şiirin yazılı olduğu fotoğrafını yanında taşıyor.

ANNE RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Şehit Mehmet Nuri Bakıcı'nın annesi Rabiya Bakıcı, oğlunun şehit olacağının içine doğduğunu söyledi. Oğluyla son görüşmesinde de, ona "Sen şehit olursun, dönmezsin" dediğini anlatan anne Bakıcı, "Oğlumun şehit olacağı içime doğmuştu. Rüyamda da onun şehit olduğunu görmüştüm. Hatta rüyamda, askerler evime gelip, onun şehit olduğu haberini verdiler. Rüyam gerçek oldu" diye ağıt yaktı.

Adaş ve yaşıt olan, babaları da adaş olan, kaderleri de ortak sonda buluşan şehitlerin cenazelerinin yarın, Adana'daki askeri törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor. 
 

aktifhaber



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs