En Sıcak Konular

Tuncay Özkan Cerrah'a yüklendi

22 Kasım 2007 15:17 tsi
Tuncay Özkan, İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'a kendisiyle ilgili çok ağır suçlamalar yöneltmişti. Cerrah dava açtı ve yanıt verdi. Tuncay Özkan daha da sertleşti....

'Hukuk önünde hesaplaşmak için dava açsın. Benimle uğraşarak İstanbul'da kalacağını mı zannediyor?'

Tuncay Özkan, içinde özel hayatıyla ilgili bilgiler olan sarı zafları polis ekibi eliyle bazı genel yayın yönetmenlerine gönderdiğini iddia ettiği Celalettin Cerrah'a sert konuştu.

Cerrah'ın iddiaları reddedip, "Tuncay Özkan hakkında tazminat davası açacağım" demesi üzerine Gazeteport'a bir açıklama yapan Tuncay Özkan, "Benimle hukuk önünde hesaplaşmak için dava açsın yoksa ben açacağım. Benim istediğim zaten bu. Benimle uğraşarak İstanbul'da kalacağını mı zannediyor" dedi.

- Herşey Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'teki canlı yayında İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın kendisi hakkında hazırladığı bir zarf dolusu bilgiyi bazı gazete genel yayın müdürlerine verdiğini ileri sürmesiyle başladı. Özkan bu bilgiyi bir internet sitesinden öğrenmiş ve hemen canlı yayında dile getirmişti.

İddia, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın telsiz anonslarıyla emir verdiği ekibiyle içinde kendisinin özel hayatıyla ilgili bilgilerin bulunduğu sarı zarfları Yeni Şafak, Zaman ve Meltem Tv Genel Yayın Yöntmenleri'ne ulaştırmasıydı.

BU durumu öğrenen Kanaltürk fahri Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan Kanaltürk'teki canlı yayında, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Yeni Şafak, Zaman gazeteleri ve Meltem TV genel yayın yönetmenlerine sarı bir zarf gönderdiğini açıkladı. Zarfta da özel hayatına ait bazı bilgilerin olduğunu açıklayan Tuncay Özkan bu bilgileri alan gazete ve tv yöneticilerini aldıkları bilgileri açıklamaya çağırdı. Özkan bu bilgileri açıklamayan geri duran gazete ve tv yöneticilerini de namertlikle korkaklıkla suçladı.

EMNİYET MÜDÜRÜ: DAVA AÇACAĞIM

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın bu iddialara yanıtı ise sert oldu. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah Tuncay Özkan'ın yaptığı suçlamalara büyük tepki gösterek iddiları mesnetsiz olarak niteledi. Cerrah Tuncay Özkan hakkında tazminat ve ceza davası açacağını söyledi. Cerrah bu cevabı Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayınlattı. Cerrah, açıklamasında şunları belirtti:

19-20.11.2007 tarihlerinde bir televizyon kanalı ile bazı internet siteleri, İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Celalettin CERRAH tarafından Yeni Şafak ve Zaman gazeteleri ile Meltem Tv Genel Yayın Yönetmenlerine sarı zarf gönderildiği iddialarına yer vermiştir.
Gazeteci Tuncay ÖZKAN tarafından bir televizyon programında hiç bir somut bilgi ve belgeye dayanmadan ve ne maksatla yapıldığı anlaşılamayan bir üslupla ortaya atılan gerçek dışı ve mesnetsiz iddialara göre söz konusu zarfların içinde kendi özel hayatına ilişkin bilgiler olduğu ileri sürülmüştür.

Adı geçen programda ÖZKAN, bu bilgileri açıklamaktan “geri duran namerttir, açıklamayan korkaktır ve şerefsizdir” gibi hezeyanlarda bulunmuştur.
Söz konusu iddialar tamamen yalan olup, bu yalanları gündeme getiren Tuncay ÖZKAN hakkında manevi tazminat ve ceza davası açılması için gerekli işlemler yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.


TUNCAY ÖZKAN, "ZARFLARIN HANGİ EKİPLE BIRAKILDIĞINI BİLİYORUM GÖRÜNTÜLERİ VAR"
Cerrah'ın hakkında dava açmaya hazırlandığı sorduğumuz Tuncay Özkan, hukuksuzlukla suçladığı olay için "Hukuk önünde hesaplaşmak için dava açsın yoksa ben açacağım" dedi.

Tuncay Özkan, "Kamu görevlisi eliyle siyasi parti yandaşlığı nasıl yapılırmış ona göstereceğim" dediği Cerrah için sert konuştu:

"Onun yaptığı hukuksuzluk. 34.18 kodlu ekibi anonslarla çağırıyor, içinde benim özel hayatımla ilgili bilgilerin olduğu sarı zarfları, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, Zaman ve Meltem TV'ye gönderiyor. Güvenlik kameralarında her şey görünüyor. Benimle boğuşarak İstanbul'da kalacağını mı zannediyor. Bugün bu konuyla ilgili meclise soru önergesi verildi. Hem İçişleri Bakanı hem de Celatttin Cerrah ile hukuk önünde hesaplaşmak istiyorum."

CERRAH ÖZKAN'IN 10 YILLIK KORUMASINI KARAKOLA SÜRMÜŞ
Tuncay Özkan, Cerrah'ın uzun zamandır kendisiyle uğraştığını, 10 yıldır korumalığını yapan ve üstün başarı belgeleri olan koruma polisini Zeytinburnu'nda bir karakola sürdüğünü de belirterek, "Bu yaptıkları yanlarına kalmayacak" dedi.

Aktif haber



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,052 µs