En Sıcak Konular

Övgüler Nihat'a

22 Kasım 2007 14:30 tsi
Övgüler Nihat'a Avrupa basını Türkiye’nin zaferini manşetlere taşıdı. Fransız gazeteleri, “Küçük bir galibiyet, Türkiye’yi mutluluğa boğdu” derken, Macar basını, “Bosna en iyi akraba”, İtalyan basını da “Türkiye Avrupa’da&#

L’EQUIPE: BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ
Türkiye’nin EURO 2008 finallerine katılma hakkı kazanması Fransız basınında da yankı uyandırdı. Fransa ve Avrupa’nın en büyük spor gazetesi olan L’EQUIPE, haberi iç sayfalarında “Türkiye: Mucize gerçekleşti” başlığıyla verdi. Norveç maçında da gol atan Nihat’ın Bosna’ya karşı takımını galibiyete taşıdığını belirten L’EQUIPE, “EURO 2004 ve 2006’daki Dünya Kupasını kaçıran ve daha 5 gün öncesine kadar zor durumda olan Türkiye, Villareal forveti sayesinde kendisini finallerde buldu” yorumunu yaptı.

A Millilerin Ekim ayında Moldova ile beraberlik ve kendi sahasında Yunanistan’a yenilmesinin ardından “can çekişmekte olan bir takım” görüntüsü verdiğini hatırlatan Fransız gazetesi, “Ancak Türkiye şimdi, EURO 2008’e katılacağı daha önceden kesinleşmiş olan eski düşmanına eşlik edecek” ifadelerine de yer verdi.

LE PARISIEN: KÜÇÜK GALİBİYET, BÜYÜK MUTLULUK
Le Parisien gazetesi ise EURO 2008’le ilgili haberini okuyucularına “Türkler IN, İngilizler OUT” başlığıyla duyurdu. Haberde, “1-0’lık küçük bir galibiyet tüm bir ülkeyi mutluluğa boğdu. Türkiye, EURO 2008 biletini Nihat’ın golüyle elde etti. Türkler geçen hafta Norveç’i evinde 2-1 yenerek en zoru gerçekleştirmişti. 2002 Dünya Kupası’nı 3’üncü bitiren Türkiye, futbolunun ilerlemekte olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Türkiye Avrupa Kupası finallerine ilk olarak 1996’da katıldı. Çeyrek finalde Portekiz’e boyun eğdiği Euro 2000 parkuru da hâlâ belleklerde” ifadelerine yer verildi.

MACAR BASINI: BOSNA EN İYİ AKRABA
Macaristan’ın en büyük günlük spor gazetesi olan Nemzetisport Türkiye’nin galibiyetiyle ilgili ilginç bir manşet kullandı. Günlük 300 bin tiraja sahip olan spor gazetesi tam sayfa, “Bosna: En İyi Akraba” başlığı attı. Gazete haberin devamında, “Türkiye zorlanmasına rağmen Nihat’ın golüyle kazanmasını bilerek finallerin yolunu tuttu” diye yazdı.

Nemzetisport haberinde ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Dün gece grubumuzda heyecan doruktaydı. Türkiye, Malta’dan gelen haberle daha da panikledi. Norveç’in 2-0 önde olduğunu duyan Türkler bir an önce gol atabilmek için büyük stres yaşadı. Ancak Villerreal’in son haftalarda formda olan futbolcusu Nihat’ın, Oslo’dan sonra İstanbul’da da sahneye çıkmasıyla sorun giderildi. Baştan sona kadar stres nedeni ile gerçek oyununu sahaya yansıtamayan Ay-yıldızlılar, maçın son düdüğü ile derin bir ‘oh’ çektiler ve üçüncü kez finallere gitmeyi başardılar.”

Hid Magazin gazetesi ise, “Türkiye daha önce bitirmeliydi” başlığını attığı haberinin devamında, “Gruplar belirlendiğinde Türkiye ve Yunanistan’ın güle oynaya finallere gideceği tahmin edilmişti. Yunanistan güle oynaya gitti, ancak Türkiye zorlandı. Ay-yıldızlılar, deplasmanda yenildiği Bosna-Hersek karşısında dün gece İstanbul’da zorlanmasına rağmen 1-0 kazanarak finallere gitmeyi başardı. Fatih Terim derin bir ‘oh’ çekti” diye yazdı.

İSPANYOL BASINI: TÜRKLERİN YENİ KAHRAMANI NİHAT
İspanyol basını, Nihat Kahveci’ye övgüler yağdırdı. Marca gazetesi, “Türkiye’nin yeni kahramanı Nihat” başlığı alltında verdiği haberde, “Portekiz’de yapılan şampiyonaya katılmayan Türkiye, Avrupa’ya geri döndü. Yunanistan’a karşı alınan yenilgi sonrası hemen hemen bir ayağı turnuva dışında kalan Türkiye’nin, Villarreal’in forvet oyuncusunun yeteneğine ihtiyacı vardı. Terim’in takımının kurtarıcısı bir kez daha Nihat oldu” diye yazdı.

As gazetesi de “Nihat yeniden kahraman oldu ve Türkiye’yi Avrupa’ya soktu” ifadesini başlığına çıkararak, “Kulübünde ve milli takımında ikinci gençliğini yaşayan Nihat, Norveç maçında olduğu gibi Bosna maçında da bir gol atarak takımının sonucu getiren ismi oldu” yorumunu yaptı.

Öte yandan İspanyol basını, maç sonrası Türkiye’de halkın sokaklara dökülerek yaptığı kutlamalara geniş yer ayırdı.

İTALYAN BASINI: NİHAT BOSNA’YI SERDİ
La Gazzetta dello Sport, Ayyıldızlıların başarısını, “Türkiye 8 yıl sonra Avrupa’da” başlığıyla duyurdu. Ali Sami Yen’de elde edilen galibiyet, spot cümlelerinde ise “Nihat Bosna’yı yere serdi. Terim göklerde uçtu” ifadeleriyle özetlendi. Gazete, “Türkiye, sekiz yıl sonra Avrupa Şampiyonası’nda. Türkler, 2004’te dünya üçüncülüklerinin tazeliğine rağmen, finallere katılacak takımlar arasına girememişlerdi. Türkler bu şaheseri, aslında geçen cumartesi Oslo’da elde ettikleri 2-1’lik zaferle imzaladılar. Beraberlik olsaydı finale Norveçliler yükselecekti, ancak dün gece, merhamet tanımayan Ali Sami Yen Stadı’nda, mutlaka galibiyet gerektiği için panik anları da yaşandı” dedi.

Zaferin Nihat Kahveci’nin golüyle geldiğine de değinilerek, “İlk yarının sona ermesine iki dakika kala, Hamit Altıntop’un ortasıyla Villarreal’in forveti Nihat’ın golüyle, ortam canlanıverdi” denildi.

Corriere dello Sport gazetesi ise “Terim’in Avusturya-İsviçre’ye gitmesi için Nihat’ın bir golü yetti” diye başlık atarak, şöyle dedi: “Türkiye’nin Bosna Hersek’i yenmesi ve Avrupa finalleri biletini cebine yerleştirmesi için devre arasından önce Nihat’ın fileleri havalandırması
yeterli oldu.”

Bu sonucun, zor bir dönemden geçen, “Fiorentina ve Milan’ın eski teknik direktörü Fatih Terim açısından büyük başarı” olduğunun da belirtildiği haberde, “Kolay zafer olmadı. Zira Bosna Hersek, özellikle ikinci yarıda, beraberliği yakalama fırsatını birçok kez kıl payı kaçırdı” denildi.

Tuttosport gazetesi, “İsveç, Türkiye ve Portekiz de finale katılacak takımlar arasında” başlığını kullandı. Ayyıldızlıların dün gece oynadıkları maç ise şu cümlelerle özetlendi: “Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmek için mutlaka galibiyete ihtiyaçları olan Türklerin çektikleri acı 43 dakika sürdü. Türklerin sıkıntısını hafifletme işini, ilk yarının bitimine iki dakika kala durumu 1-0 yapan Nihat Kahveci üstlendi.”

İtalyan spor gazeteleri, manşetlerinde İtalya’nın finale katılacak takımlar arasında yer almasının yanı sıra, İngiltere’nin Avrupa Şampiyonası’na katılacak takımlar arasına giremeyişine de geniş yer ayırdılar.

NTV



Bu haber 217 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,046 µs