"SERHİLDAN" | " /> "SERHİLDAN" | "/>

En Sıcak Konular

PKK'nın son kozu "SERHİLDAN"

22 Kasım 2007 11:52 tsi
PKK'nın son kozu PKK hiç bu kadar çaresiz kalmamıştı. Halkı Serhildan'a çağırdı. Peki o ne demek? Cumhuriyet Gazetesi'nde yazan terör uzmanı Mehmet Faraç "PKK'nın son kozu SERHİLDAN" diyor.

Faraç şunları söylüyor:

"(...) Yaşanan gelişmeler PKK'ye karşı hiç de beklendiği gibi geniş kapsamlı bir operasyon yapılmayacağını gösteriyor. Bu iddiayı güçlendiren gelişmeler, örgüte yönelik farklı bir mücadele yönteminin haftalardır yürütüldüğünü kanıtlıyor.

PKK HİÇ BU KADAR SIKINTIYA GİRMEMİŞTİ

PKK, 23 yıllık eylem tarihinin belki de en büyük psikolojik ve lojistik ablukasına alınıyor. Kandil cephesindeki ilk tepkilere bakılırsa, Öcalan 'ın yakalanması, Osman Öcalan grubunun örgütten kopması, yüzlerce militanın teslim olması ve de teröristlere önemli darbelerin vurulduğu daha önceki 20'den fazla sınır ötesi operasyonun bile PKK'yi bu kadar sıkıntıya sokmadığı anlaşılıyor.

(...)Tecridin yarattığı bu çırpınış PKK'yi askeri operasyonlardan daha yoğun biçimde hırpalıyor, şok yaşatıyor ve çıkış aramaya zorluyor.

TECRİT VE TRAVMA

Aslında yürütülen mücadele yöntemi eski zaman savaşlarının stratejisini andırıyor! PKK tıpkı kalelere sıkıştırılarak erzak ve mühimmatının tükenmesi beklenen ve teslim olmaya zorlanan ortaçağ orduları gibi yoğun bir tecridin altında psiklojik çöküntüye, erozyona ve tükenişe terk ediliyor!

ABD'nin desteği ve peşmergelerin taşeronluğuyla yürütülen bu mücadele yöntemiyle salt örgütün silahlı kadrolarının moralsizliğe sürüklenerek dirençlerinin kırılması ve mühimmattan ilaca, gazyağından jeneratör mazotuna, undan makarnaya kadar yaşam malzemelerinin tüketilmesi hedeflenmiyor. Tüm lojistik yollar kesilerek militanların çaresizliğe düşürülmesi de planlanıyor.

SON KOZ SERHİLDAN

(...) PKK ise yıllardır bağrında yattığı peşmergelerin örgüte sırtını dönmesinin, hatta ablukaya almasının şokunu yaşıyor.

(...) Ancak örgüt, PKK'nin ürettiği "Edi besse" (Yeter artık) sloganıyla Van ve Batman'da düzenlenen mitingleri "Serhildan" a (intifada - halk ayaklanması) dönüştürme planıyla tehlikeli bir süreci zorlayacağını da gösteriyor. Türkiye'deki legal ve illegal yapılanmalara birkaç gündür yapılan eylem çağrıları işte bu hedefe hizmet ediyor.

 



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,751 µs