En Sıcak Konular

Bosna galibiyetini tüm ayrıntıları

21 Kasım 2007 23:54 tsi
Tarihinde ilk kez Bosna-Hersek'i yenerek EURO 2008 finallerine adını yazdıran Türkiye, büyük bir maddi kazancında sahibi oldu. Futbolcu ve teknik kadronun cebi dolacak.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde, (C) grubundaki 12. ve son maçında Bosna-Hersek'i 1-0 yenerek, 2008 yılında Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyecekleri finallere katılmaya hak kazanan Türkiye, aynı zamanda büyük bir maddi maddi kazancın da sahibi oldu. Milli takımın finallere katılmaya hak kazanmasıyla birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kasasına, UEFA'dan, ilk aşamada 7,5 milyon Avroluk ''ayak bastı'' parası girecek. Bu miktar, naklen yayın gelirleri ve sponsorlardan gelecek parayla birlikte yaklaşık iki katına çıkabilecek.

TEKNİK HEYET VE FUTBOLCULARIN DA CEPLERİ DOLACAK

(A) Milli Futbol Takımı'nın finallere katılmaya hak kazanmasıyla birlikte, teknik heyet ve milli futbolcuların da cepleri dolacak. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, teknik heyet ve futbolculara ödenecek prim miktarını daha sonra belirleyeceği, elemelerde yer alan bütün futbolcuların, oynadıkları süreye göre prim alacağı öğrenildi.

NİHAT 50. MAÇINDA 14. GOLÜNÜ ATTI

 Türkiye'yi Bosna-Hersek karşısında öne geçiren golü atan Nihat Kahveci, 50. kez giydiği (A) milli formayla 14. golüne imza koydu. Norveç ile deplasmanda yapılan maçta Türk Milli Takımı'nı 2-1'lik galibiyete taşıyan golü atan Nihat, Bosna-Hersek maçında da galibiyeti getiren golü filelere gönderip, son 2 maçta millileri finallere taşıyan isimlerin başında geldi.

DAHİLİ ANONSLA DESTEK ÇAĞRISI

 Karşılaşmanın ikinci yarısında, dahili anonstan taraftarlar uyarılarak, milli takıma destek vermeleri istendi. Tribünlerdeki coşkuyu yeterli bulmayan yetkililer, taraftarları uyararak, destek çağrısında bulundular.

TÜRKİYE, BOSNA-HERSEK'İ İLK KEZ YENDİ

 13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) grubu 12. ve son maçında Bosna-Hersek'i 1-0 yenerek, 2008 yılında Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyecekleri finallere katılmaya hak kazanan Türkiye, aynı zamanda rakibine karşı ilk galibiyetini aldı. Türk Milli Futbol Takımı, ilk kez evinde ağırladığı rakibi karşısında, daha önce Saraybosna'da oynadığı 1'i resmi, diğeri özel, 2 maçtan da mağlup ayrılmıştı. 16 Ağustos 2000 tarihindeki özel müsabakayı 2-0 kazanan ev sahibi ekip, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde, 2 Haziran 2007 tarihindeki maçtan ise bu kez 3-2 galip ayrılmıştı.

TOPLAMDA 153. GALİBİYET

 (A) Milli Futbol Takımı, Bosna-Hersek'i yenerek, 84 yıllık tarihinde sahaya çıktığı 442. maçta 153. galibiyetine ulaştı. Milliler, 232'i resmi, 210'u özel olmak üzere toplam 442 maçta 105 beraberlik alırken, 184 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 565 gol atarken, kalesinde 684 gol gördü.

FATİH TERİM YÖNETİMİNDE 31. GALİBİYET

 (A) Milli Futbol Takımı'nın başında 66. milli maçına çıkan Fatih Terim, 31. kez millilerin galibiyetini gördü. Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 66 maçta 31 galibiyet, 19 beraberlik, 16 yenilgi alırken, 97 gol atıp, kalesinde 73 gol gördü. Türk Milli Takımı, Terim'in ikinci döneminde oynadığı 17'si resmi, 15'i özel toplam 32 maçtan 14'ünü kazandı, 11'inde berabere kaldı, 7'sini ise yitirdi. (A) Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

ALİ SAMİ YEN STADI'NDA 13. ZAFER

 Türk Milli Futbol Takımı, Bosna-Hersek galibiyetiyle, Ali Sami Yen Stadı'nda 13. zaferine imza attı. 20 Aralık 1964 tarihinde Bulgaristan ile oynanan ve 0-0 berabere sonuçlanan özel maçla birlikte bu statta ilk kez sahaya çıkan (A) Milli Futbol Takımı, Mecidiyeköy'de yaptığı toplam 27 milli maçta 13 galibiyet, 10 yenilgi ve 4 de beraberlik elde etti. Ay-yıldızlı ekip, 23'ü resmi, 4'ü de özel olmak üzere Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı 27 milli maçta toplam 55 gol atarken, kalesinde 34 gol gördü.

BU KEZ FİRE VERMEDİLER

 Türk Milli Futbol Takımı, 2008 yılında İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan son 2 maçında, Norveç'in ardından Bosna-Hersek'i de yenerken, kısa süreli periyotlarda 6. kez güldü. Türkiye, 1998 yılından bu yana toplam 22 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında, 5 günde yapılan 2 milli maçı birden, bundan önce sadece 5 kez kazanabilmişti. Milliler, daha önceki 21 maçlık serinin 16'sında, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde mutlaka fire vermişti.
 

 



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs