En Sıcak Konular

DTP'li Yıldız 'PKK'lı teröristler' dedi

21 Kasım 2007 19:50 tsi
DTP'li Yıldız 'PKK'lı teröristler' dedi DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 58. toplantısında yaptığı konuşmada, ''PKK'lı teröristler'' ifadesini kullandı.

Gazetecilerin konuşmanın ardından bu sözlerini sormaları üzerine Yıldız, ''Şiddeti kullanan bir örgüt olarak tanımlıyorum PKK'yı'' dedi.

Toplantının, ''Türkiye'de ve AB'de Siyasi Durum'' başlıklı birinci oturumunda söz alan Yıldız, 2005 yılında kurulan DTP'nin, parlamentoya girmeden önce gündemde olan bir parti olmadığını, bağımsız milletvekilleri olarak DTP'ye katılmalarının ardından gündeme geldiğini söyledi.

''TÜM SORUNLARIN VE ŞİDDETİN MÜSEBBİBİ...''

 DTP'li Yıldız, partisinin, ''PKK ile bağlantılı ve Türkiye'deki tüm sorunların, şiddet de başta olmak üzere müsebbibi olan bir parti olarak değerlendirilmeye'' başlandığını, bunun, ''çok haksız ve insafsızca'' bir değerlendirme olduğunu ileri sürdü. ''Büyük partilerin bölgeden neden milletvekili çıkaramadığının sorulması gerektiğini'' savunan Bengi Yıldız, ''PKK ile ilişkimiz, yasal zeminde siyaset yapan bir parti olarak, buradan Kandil'e kadar uzaktır. Biz bu kadar şiddetin uzağında bir partiyiz'' ifadesini kullandı. Daha önce Avrupa'ya giderek yetkililerle görüşmeler yaptıklarını anlatan Yıldız, ''AB içinde yer alan bir Türkiye, kendi problemlerini daha rahat aşabilir, daha güçlü bir Türkiye haline gelebilir'' diye konuştu. Yıldız, DTP hakkındaki kapatma davasının, ''Hukuki olmaktan çok, siyasi olduğunu'' iddia ederek, ''Özellikle bu dönemde bizim tepemizde Demokles'in kılıcı olarak sallandığını belirtmek isterim'' dedi.

301. madde konusundaki görüşlerini de dile getiren DTP Batman Milletvekili Yıldız, milletvekili seçilmeden önce İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı olduğunu, ''Mizgin Özbek Raporu'' adıyla sundukları bir rapor nedeniyle 301. maddeden yargılandıklarını kaydetti.

''PKK'LI TERÖRİSTLER...''

 DTP'li Yıldız, sözkonusu raporun içerdiği olaya değinirken, ''İki tane sivilin taranması...Tabi PKK'lı teröristler de bu aracın içerisinde...'' ifadesini kullandı. Konuşmasının ardından, gazetecilerin, ''PKK'lı teröristler...'' şeklindeki sözlerini hatırlatmaları üzerine DTP'li Yıldız, ''Şiddeti kullanan bir örgüt olarak tanımlıyorum PKK'yı'' dedi.

 


 



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,483 µs