En Sıcak Konular

CHP: "Başbakan koltuğunu CHP'ye borçlu"

21 Kasım 2007 18:40 tsi
CHP: CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, CHP'ye yönelik eleştirilerinin haksız olduğunu belirterek, oturduğu başbakanlık koltuğunu CHP’ye borçlu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın CHP yönelik sözlerini değerlendirdi.

Erdoğan’ın CHP’ye yönelik, “Herkesin sosyal güvence altında doğmasını hedefleyen bir yasa, CHP tarafından engellendi. Bunun halkçılıkla alakası yok. Bunlar halkçı olamaz. Bunlar, ülkede kaymak takımıyla birlikte yürüyenler” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a, “Hangi CHP'li, hangi kaymak takımının yanında yer aldı? Naylon fatura düzenleyenleri bakan yapanlar, acaba o kaymak tabakanın bir parçası değiller mi? Naylon faturayı düzenleyenleri affetmek için yasa getirenler, acaba o kaymak tabakanın, soygun düzeninin yanında değiller mi? Ramazan çadırında, kendilerine özgü alan yaratıp, kaymak tabaka oluşturanlar kendileri değiller mi?” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, başbakanlık koltuğuna oturmasını CHP'ye borçlu olduğunu savunarak, CHP'ye yönelik yaptığı eleştirilerini ise, "Kendi yakın tarihini dahi bilmeyen bir kişinin cehaleti üzerine ancak bu kadar söylenebilir" şeklinde değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, CHP'nin ne söylediğini dinlemediğini ve bilmediğini, önyargılarla hareket ettiğini ileri sürerek, CHP'nin, "18 yaşın altındakilerin sosyal güvenliği olmaması için Anayasa Mahkemesine başvurmadığını" ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın da bunu bildiğini, ancak doğruları halka anlatmak istemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurusu sayesinde, emeklilere refah artışından pay verileceğini kaydetti.
 



Bu haber 234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,754 µs