En Sıcak Konular

DTP'nin silah bırakma yanıtı

21 Kasım 2007 17:08 tsi
DTP "PKK'ya silah bıraktırmak" konusunda neler söyledi?

DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk Meclis Grubu'nda yaptğı konuşmada “PKK’ya silah bıraktırmak” için fedakarlık yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Türk şunları söyledi:  “Kimsenin bizi savaş yanlısı göstermeye de hakkı yok. Artık herkesin toplumsal bir barış projesi etrafında birleşmesi gerek. Bizim bütün siyasilerden, basından, kamuoyundan ricamız, artık kavganın değil, barışın dilini konuşalım, yüreği yanan bütün analara ilaç olacak bir tavır geliştirelim. Hiçbir şey için geç kalınmış değildir”

Türk, “Bizler sorumluluğumuzun farkında olan sivil ve demokratik siyasete son derece ciddi yaklaşan bir siyasi grubuz. Bizim açımızdan şiddet dışı yöntemlerle hak arama mücadelesi her koşulda vazgeçilmez temel bir ilkedir. Çağdaş dünyada şiddetin bir hak arama yöntemi olmayacağını da çok iyi biliyoruz. İnancımız da budur” dedi.

“PKK’YA SİLAH BIRAKTIRMA PROJESİ”

Türk, PKK’ya “silah bıraktırma projesi” ile ilgili görüşlerini de şöyle aktardı: “PKK’ya silah bıraktırma süreci, ortaklaşacağımız bir projeyle kamuoyunun, basının ve siyasi partilerin desteğiyle elbette ki bir sonuca ulaşabilir. Şimdi bazı siyasiler, silah bırakmaya yönelik politikaların neredeyse vatana ihanetle eşdeğer olduğunu seslendirmeye başladı. Bunlara sormak lazım, vatan evlatlarının hergün canını yitirmesine neden olan sorunu çözmek mi yoksa bu sorunun can almasının devamını savunmak mı vatana ihanettir.”

“FEDAKARLIĞA HAZIRIZ”

Türk sözlerine şöyle devam etti: “Biz elimizi taşın altına koyduğumuzu, böyle bir toplumsal barış projesinde fedakarlık yapmaya hazır olduğumuzu çok defa ifade ettik. Bugün yine bu konuda bu noktada olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

Türk, partilerine yönelik demokrasi ve etik dışı saldıralar devam ettiği sürece böyle bir süreçte “rollerini” oynamalarının giderek zorlaşacağını belirtti.

“İDDİANAME’DE BELGE YOK”

Türk, DTP’nin kapatılmasına ilişkin açılan davanın iddianamesini dikkatle okuduğunu belirterek, iddianamede, “DTP niye bunu söylemedi, niye bunu yapmadı” ifadelerinin bulunduğunu söyledi. Türk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının DTP’nin şiddete başvurduğunu çağrıştıracak hiçbir belgeye sahip olmadığını ifade etti.

Türk, kendilerinin partilerini kapattırmaya çalıştığı iddiasının da, DTP’ye yapılan baskıları örtbas etmeye yönelik bir çaba olduğunu bildirdi. Türk, “Bizi demokrasi dışına itmek isteyenlerin emelleri asla gerçekleşmeyecek. Biz demokrasi zemininde kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk, kendilerinin de dokunulmazlık zırhına bürünmek istemediklerini, ancak hem düşünce özgürlüğünün sağlanıp hem de dokunulmazlığın kaldırılmasından yana olduklarını ifade etti.

İnternet haber



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,016 µs