En Sıcak Konular

Sınırda binlerce asker hazır kıta

21 Kasım 2007 17:03 tsi
Sınırda 50 bin asker eller tetikte sınır ötesi operasyon emrini bekliyor. Tank, top, mühimmat ve sahra çadırların sevk edildiği bu bölgeler birinci derecede ‘Askeri alan' ilan edildi.

Kuzey Irak’a sıfır noktada bulanan Yüksekova'nın Dağlıca ile Şemdinli’nin Derecik bölgelerinde yaklaşık 50 bin asker eller tetikte sınır ötesi operasyon emrini bekliyor. Tank, top, mühimmat ve kışlık sahra çadırların sevk edildiği bu bölgeler birinci derecede ‘Askeri alan' ilan edildi. Gazetecilerin giriş yapmasına izin verilmeyen bu bölgelere daha çok helikopterlerle komandolar taşınıyor.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası sınır ötesi operasyonu öncesinde Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli İlçeleri'nde bugün de askeri hareketlilik üst seviyeye çıktı.

Operasyonun kara harekatının başlatılacağı Yüksekova'nın Dağlıca ve Şemdinli'nin Derecik bölgelerine bugünde asker sevkiyatı yapıldı. Binlerce askerin bulunduğu belirtilen bu bölgeler ‘Askeri Alan' ilan edildi. Gazetecilerin giriş yapmasına izin verilmeyen Dağlıca ve Derecik'e tank, top, silah ve mühimmat yığınağı yapıldı. Ayrıca konteynırla kışlık sahra çadırları, giyim ve gıda malzemeleri de nakledildi. Sadece Yüksekova ve Şemdinli’de 50 binin üzerinde asker ve seyyar birlikler konuşlandı. Karadan asker sevkıyatının devam ettiği bölgelere helikopterlerle de komandolar taşınıyor. Karada yürütülen asker sevkiyatı öncesinde yol güzergâhı güvenlik çemberine alınıyor. Ayrıca yollarda mayın arama-taramasına devam ediliyor.

PROVOKASYON UYARISI

Emniyet Genel Müdürlüğü, sınır bölgelerindeki illere PKK'lı terörist ve yandaşlarının provakasyonlarda bulunabileceği uyarısı yaptı. Olası sınır ötesi operasyonu öncesinde il, ilçe ve beldelerde gereken önlemlerin alınmasının istendiği genelgede terör örgütünün misilleme yapmak amacıyla ülke ve bölge genelinde silahlı eylemlerde bulunabileceği vurgulandı. PKK/Konragel terör örgütü yandaşlarının yasa dışı toplumsal gösterilerde bulunabileceğinin de belirtildiği genelgede, “Tüm bunlar gözönünde bulundurularak gerekli tedbirlerin alınması, istihbarat çalışmalarının titizlikle yapılması gerekmektedir” denildi.

Hürriyet
 



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,027 µs