En Sıcak Konular

DTP'li vekil: "Türk-Kürt kardeştir"

21 Kasım 2007 12:52 tsi
DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, "Türk-Kürt kardeştir, bunlar et tırnak gibidir ayırmaya kalkarsanız canınız acır." dedi.

"Türkiye bir bütündür hiç kimsenin ayırmaya gücü yetmez" diyen DTP'li Karabaş, Türkün, Kürt'ün, Arap'ın ve daha birçok milletin bu topraklar üzerinde bin yıldır iç içe yaşadığını ve bunları hiç bir gücün ayıramayacağını söyledi.

Bölgede Türk-Kürt evlilikleri yapıldığını, doğu bölgesinin yarınsından fazlasının Türk veya Arap olduğunu aktaran Karabaş, "Bu millet kardeştir ve kimse bunları bölemez. Bizim amacımızda bu bütünlüğü en iyi şekilde kaynaştırmak ve barış ortamı sağlamaktır" diye konuştu.

DTP'nin kapatılması yönündü yapılan çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Karabaş, belli dönemlerde birçok partinin kapatıldığını, bunun yanında bir çoğununda açıldığını ifade ederek, "Bazı dönemlerde sağ partiler bazı dönmelerde sol partiler kapatılmıştır. Bu dönemde bazı olaylar dolayısıyla partimiz gündemde olduğu için şer güçler tarafından kapatılması için uğraşılaşıyor. Fakat bu güçler hiçbir zaman bunu başaramayacak" dedi.

Sınır dışı operasyona da değinen DTP Bitlis Milletvekili Karabaş şunları söyledi; "Kaba kuvvetle hiçbir işi düzgün bir şekilde yapamazsınız. Siz birine zarar veriyorsunuz o da size karşılık verir ve iş biraz daha çığırından çıkar. Bunun olmasını istemiyorsanız sevgi ve kardeşlikle yaklaşacaksınız karsınızdakine. Hep beraber elle vererek hiç kimsenin dedikodularına aldanmayarak burada yaşayan halkımızı barış ve kardeşlik içerisinde yönetmeye bakalım."

Zaman

 



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,686 µs