En Sıcak Konular

İBDA-C'nin ölüm listesi ele geçti

21 Kasım 2007 12:07 tsi
İzmir'de yasadışı İBDA-C terör örgütü adına eylem hazırlığında oldukları önesürülen 6 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı. El-Kaide ile bağlantılı çalıştığı iddia edilen örgüt üyelerinde 10 kişilik ‘ölüm listesi’ çıktı...

İzmir'de polisin operasyonu sonucu yakalanan İBDA-C terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen 6 kişinin, aralarında siyasetçi, sanatçı, din adamı ve bazı yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 10 kişilik suikast listesi hazırladığı iddia edildi.

Haber 7'den alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir'in Gürçeşme ve Yeşildere semtleri ile Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar beldesinde belirlenen adreslere düzenlediği operasyon sonucu yakalanan, İBDA-C terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen C.T. (23), Z.S. (22), ağabeyi E.S. (33), M.T. (30), Ö.Ş.E. (28) ve M.S.O'nun (27) sorgulanmasına devam ediliyor.

İzmir'de hücre sistemi oluşturarak yapılandıkları ifade edilen ''Ebu Musab el Mansur'' kod adlı C.T'nin (23) grup lideri konumunda bulunduğu, M.T. ile E.S'nin de örgüt sorumlusu oldukları kaydedildi.

Unlu mamuller satan C.T, tekstil işçileri Z.S. ve E.S, manav M.T, lokantacı M.S.O. ile işçi Ö.Ş.E'nin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 1 Kalaşnikof marka otomatik tüfek, buna ait 45 mermi, 1 seyyar dipçikli otomatik av tüfeği, 1 tabanca ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. İzmir'de hücre sistemi oluşturarak yapılandıkları iddia edilen bu kişilerin ''Türkiye çapında ses getirecek'' eylem ve suikast hazırlığında oldukları iddia edildi.

Zanlıların gösterdikleri yerlerde, eylem yapacakları hedefler ve suikast düzenleyecekleri kişilerin listesi bulundu. Zanlıların hazırladığı 10 kişilik suikast listesinde bazı siyasetçi, sanatçı, din adamı ve yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu belirlendi.

Bu kişilerin, bazı yabancı temsilcilik, şirket ve ibadethanelere de eylem hazırlığında olduklarının tespit edildiği bildirildi.

Örgüt çevresinde itibar gören ve abone usulüyle dağıtılan bir derginin İzmir temsilcisi olan C.T'nin İzmir'deki 5 örgüt elemanı ile ''Türkiye çapında ses getirecek'' suikast ve eylemlere hazırlandığı, daha sonra El Kaide ile bağlantı kurarak uluslararası hedeflere yönelmeyi planladığının ortaya çıktığı belirtildi.

C.T'nin İzmir temsilciliğini yaptığı derginin yayınlarında bazı kişileri hedef olarak gösterdiği ve örgüt elemanları tarafından bu kişilerin öldürüldüğü, yaralandığı veya zarar verildiği bildirildi. C.T'nin terör örgütü El Kaide'nin yurt dışındaki kamplarında eğitim görmüş ve bazı eylemlere katılmış bir elemanı ile kısa süre önce görüştüğünün ortaya çıktığı belirtildi. Zanlıların ev ve iş yerlerinde ele geçirilen bazı örgütsel dokümanlarda, örgüte yakın buldukları ve örgüt tarafından sevilmeyen bazı medya ve kurumların isimlerinin yer aldığı liste bulunduğu iddia edildi.

C.T'nin bomba malzemelerinin yapılması, hazırlanması ve kullanılması konusunda bilgi verdiği bir internet sitesinin bulunduğu, elemanların bu siteden bilgi aldıkları kaydedildi.

 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs