Gel, istediğin gibi vur! | " /> Gel, istediğin gibi vur! | "/>

En Sıcak Konular

No man's land: Gel, istediğin gibi vur!

21 Kasım 2007 11:03 tsi
No man's land: Gel, istediğin gibi vur! Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, terör örgütü PKK’nın ana karargahının bulunduğu Kandil Dağı için ‘no man’s land’ ifadesini kullandı. Kandil'de bulunan örgüt liderinin iadesinin de kendi ellerinde olmadığını kaydeden Zebari, T

KANDİL DAĞI NO MAN’S LAND

KANDİL Dağı’nın hiçbir ülke ve bölge yönetiminin bulunmadığı bir ‘no man’s land’ olduğunu kaydeden Zebari, buraya yönelik iletişim ve ulaşımı kestiklerini kaydetti. Kandil’de bulunan örgüt liderlerinin iadesinin de kendi ellerinde bulunmadığını kaydeden Zebari, Türkiye ile istihbarat paylaşımına hazır olduklarını dile getirdi.

11 TÜRK İSTİHBARAT OFİSİ

IRAK’IN Kürt kökenli Dışişleri Bakanı Zebari, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta halihazırda 11 istihbarat istasyonu bulundugunu ifade etti. Teröristlere yönelik her türlü önlemi aldıklarına dikkat çeken Zebari Türkiye’nin olası bir sınır ötesi operasyonunun bölgedeki istikrarı bozacağını kaydetti. Irak Dışişleri Bakanı Zebari, Ankara’nın makul ve sabırlı bir tavır izlediğini anlattı. Irak’ın kuzeyinde bir ‘işgal’ olasılığının artık düşük olduğunu düşündüklerini söyleyen Zebari, ‘İki ülke için makul bir çözüm bulmak amacıyla, Türk hükümetiyle yakın bağlar içinde çalışıyoruz’ dedi.


YEŞİL IŞIK YAKAN BİR AÇIKLAMA

IRAK Dışişleri Bakanı Zebari’nin Kandil Dağı için kullandığı ‘No man’s land’ ifadesinin Türkiye’nin sınır ötesi operasyonuna yeşil ışık yaktığı şeklinde yorumlandı.

Prof. Beril Dedeoğlu (Galatasaray Üniversitesi ): Irak’taki Bağdat yönetimi, biz Türkiye’nin duyarlılığını anlıyoruz ve PKK ile mücadelesini de destekliyoruz. Fakat elimizdeki güç sınırlı. Bunu yapmak istemediğimizden değil, yapamadığımızdan oluyor. Kuzey Irak otoritesi ile aralarındaki anlaşmazlığı ima ediyor. ABD ‘orayı dağıtmak bize düşmez’ diyor. Merkezi hükümet olarak Türkiye yanlısı bir açıklama.

Tuncer Topur (Eski Dışişleri Müsteşarı): ‘Orası Irak’ın topraklarıdır. Ancak egemenliğimiz altında değildir’ olarak da yorumlanabilir. Lafı dolandırıp demagojiye boğmaktan başka birşey değildir. Orada bulunan teröristlerle ilgili olarak Irak herhangi bir sorumluluk kabul etmiyor demektir. Bir operasona yeşil ışık yakmak gibi algılanabilir.

Uluç Özülker (Emekli büyükelçi): Bu söz, hiçbir otoritenin olmadığı, devlet güven ve gücünün bulunmadığı bir bölge demektir. Bunun anlamı, biz burada normal şartlarda müdahale edemiyoruz. Bizim müdahalemizin olamadığı bir alan diyor. Ben bu işte tek başıma oraya girmeye muktedir değilim diyor.

Doç. Mensur Akgün (Kültür Üniversitesi): Bu açıklama, Türkiye’ye destek anlamına geliyor. Bir operasyon yaparsa, hiçbir şekilde karşı çıkmayacaklarını söylemiş oluyorlar. Bu söz, operasyon yapılacak bölge, benim kontrolüm altında olmayan yer anlamına geliyor. Türkiye’de, bölgesel Kürt yönetimi de birbirine yakınlaşmaya başladı. Şimdi, Türkiye Barzani ile işbirliğine gidiyor, Barzani’de PKK’yla daha önce yaptığı işbirliğinin aksine onu engelliyor.

Star



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,184 µs