En Sıcak Konular

''Prenses Diana yaşayabilirdi"

21 Kasım 2007 11:00 tsi
''Prenses Diana yaşayabilirdi İngiltere'de, Paris'te Mısırlı işadamı Muhammed El Fayed'in oğlu Dodi El Fayed ile birlikte 10 yıl önce trafik kazasında ölen Prenses Diana ile ilgili yüksek mahkeme tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir uzman, ''Fransız kurtarma görevlileri

 İngiliz cerrah profesör Thomas Treasure, 30 Ağustos'u 31 Ağustos'a bağlayan gece ölen Prenses Diana'nın yarım saat önce hastaneye yetiştirilmiş olması durumunda yaşama şansı olabileceğini belirterek, "Fransız kurtarma görevlileri ilk müdahalede iyi çalışmış ancak Prenses ambulansa koyulduktan sonraki çok değerli bir zaman dilimi kaybedilmiş" dedi.
 
Avrupa Kalp ve Göğüs Cerrahisi Derneği eski başkanı Profesör Treasure, Diana'nın ağır yaraları olduğunu kabul ettiğini, bununla birlikte, 3 koşulun yerine getirilmesi halinde Diana'nın ölmeyebileceğini savundu.
 
Profesör Treasure bu koşulları, "Hastane yolu daha kısa olsaydı, öncedenözel bir ekip hastanede hazır tutulsaydı ya da müdahale eden cerrah, Diana'nın göğüs kafesini yandan değil de önden açsaydı" diyerek sıraladı.
 
Prensesin durumunu istikrarlı halde tutmak için, ambulansa bindirilmeden önce kalp masajı gerekli olmuştu.
 
Ambulans yetkililerine, kazazedenin durumunun daha da kötüleşmemesi için yavaş gitmeleri söylenmış, Diana'nın tehlikeli biçimde tansiyonu düşünce, bindirildiği ambulansın hastaneye birkaç metre ötede durması gerekmişti. Diana, hastaneye götürüldükten yaklaşık 2 saat sonra yaşamını yitirmişti.
 
Öte yandan, Fransız Acil Tıbbi Yardım Hizmetleri (Samu) yetkilisi Jean-Marc Martino, video bağlantısıyla görüş bildirirken, Prenses Diana'nın kaza sonrasında şuursuzca çok sinirli hareketler sergilediğini, bağırdığını ve İngilizce anlaşılır ancak tutarsız şeyler söylediğini anlattı.
 
Martino, tüneldeki kaza sonrasında, bir görevlinin Diana'nın kolundan tutup ilk serumu bağladığını, ancak Diana'nın kolundaki serumu çıkarıp attığını ve kendisine tedavi amaçlı müdahale edilmesini reddettiğini, sakinleşmesi ve tedaviyi kabul etmesi için de görevlinin Prenses'e ilaç vermeye karar verdiğini söyledi.
 
Diana'nın geçirdiği kazayla ilgili soruşturma 2 Ekim'de Londra'daki yüksek mahkemede başlamıştı.
 
Çift 11 yıl sonra ayrıldı

Prenses Diana, İngiltere tahtının varisi olan Prens Charles ile 1981'de evlenmiş, ancak 11 yıl sonra ayrılmıştı. 

Diana, Dodi ve şoförleri 31 Ağustos 1997 sabahı Mercedes marka otomobillerinin Ritz Hotel'den ayrılmasının ardından tünelde duvara çarparak ölmüşlerdi.

Çift, Mercedes marka araçlarıyla otellerinden ayrıldığı sırada, motosikletli paparazziler peşlerine takılmış, paparazziler otelden ayrılırken ve kaza anında çiftin fotoğraflarını çekmişti.

Fransa'da kazayla ilgili başlatılan ve iki yıl süren soruşturmanın sonunda, kaza sırasında aracı kullanan sürücünün aracın kontrolünü kaybettiği, içkili olduğu ve aracı çok hızlı kullandığı sonucuna varılmıştı. 
 
Bazıları ise Prenses Diana'nın basit bir trafik kazasına değil, bir komploya kurban gittiğini düşünüyor.


 CNNTürk



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,140 µs