11 yıldır konuşulan plan | " /> 11 yıldır konuşulan plan | "/>

En Sıcak Konular

11 yıldır konuşulan plan

21 Kasım 2007 09:48 tsi
11 yıldır konuşulan plan  

Dünyanın en gizli cemiyetlerinden biri olan Bilderberg Toplantıları’nda 11 yıldır konuşulan plan ortaya çıktı. AB'ye karşı ABD, Kanada ve Meksika Amerika Birliği’ni kuracak.

“Avrupa ülkelerinin siyasi ve ekonomik olarak birleşip, Avrupa Birliği’ni kurması, eski kıtanın 19’ncu yüzyılda olduğu gibi dünyada ağırlığını hissettirmesi dengeleri değiştirdi. ABD ise geleceğini garanti altına almak için NATO gibi “her an dağılabilecek” bir topluluğa değil, sağlam bir birliğe ihtiyacı olduğunu biliyor. Bu nedenle, 15 yıl içinde Kanada ile Amerika Birliği kuracak.”

Bu sözler, dünyanın en gizli örgütlerinden biri olan ve “dünyayı yönetenlerin” bir araya geldiği ünlü Bilderberg Toplantıları’nı 15 yıldır izleyen ABD’li gazeteci Daniel Estulin’e ait. Estulin, “Bilderberg Grubu’nun Gerçek Hikayesi” adlı yeni kitabında 1996’dan beri her yıl yapılan toplantılarda gündemi oluşturan Amerika Birliği planının ayrıntılarını ve perde arkasını anlattı.

Quebec bağımsız olacak

Bu plan ilk kez 1987’de Başkan Reagan ve yardımcısı Baba Bush tarafından ortaya atıldı. Reagan ve Bush ikilisi, iktidara geldikleri 1981’de ülkenin en güçlü patronlarını çağırdı ve ABD hakkındaki görüşlerini sordu. Patronlardan “ABD batmış durumda. Doğal kaynaklarımız yok. Suyumuz yok. Parasal politikalarla bu iş uzun sürmez. ABD bir şirket olsa, çoktan kapısına kilit vurmuştuk” yanıtını aldı. Bu sözlerden sonra Beyaz Saray yeni alternatifler aradı. Çare komşuları Kanada’ydı. Petrol ve maden açısından zengin Kanada, binlerce gölü ve akarsuyuyla bir cennetti. Kaynakları ABD’nin geleceğini kurtarabilirdi. Plana göre ABD ile Kanada yavaş yavaş yasalarını ve ekonomilerini birbirlerine uyduracak. Bu işlem 15 yıl sürecek. Daha sonra da AB benzeri bir Amerika Birliği kurulacak. Bu birliğe Meksika da ileride alınacak. Kanada’nın Fransızca konuşan kısmı Quebec ise bağımsız bir devlet olacak.

TOPLANTI NOTLARI SONRA YAKILIYOR

Avrupa ve ABD ilişkilerini görüşmek için oluşturulan Bilderberg grubu, adını 1954’te ilk kez gerçekleştiği Hollanda’daki Bilderberg Oteli’nden alıyor. Her yıl düzenlenen toplantıya, devlet başkanları, CEO’lar ve uluslararası kuruluşların liderleri katılıyor. Tutanak tutulmadığı ve gizlilik sözü verildiği için toplantılarda dünyanın nasıl yönetileceğinin konuşulduğuna inanılıyor. Son toplantı geçen yaz İstanbul’da gerçekleşti.

vatan



Bu haber 1,330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,853 µs