En Sıcak Konular

Komutanlar Apo'yla görüştü mü?

21 Kasım 2007 08:17 tsi
Komutanlar Apo'yla görüştü mü? "Hiçbir Genelkurmay Başkanı asker kontrolündeki İmralı'ya gidip Apo'yla görüştü mü?" Şimdiye kadar bu konuda hiç "dışarıya bilgi sızması" olmadı!.. Hakan Aygün yazdı...

Hakan Aygün'ün köşe yazısından bir kesit:

Komutanların Fikret Bila'ya yanıtını vermedikleri tek soru var: "Hiçbir Genelkurmay Başkanı asker kontrolündeki İmralı'ya gidip Apo'yla görüştü mü?" Şimdiye kadar bu konuda hiç "dışarıya bilgi sızması" olmadı!

Ama şunu söyleyebiliriz. Bila'ya konuşan bazı komutanlar emekli oldukları son kademeden önceki kademelerinde Apo'yla İmralı'da görüştüler. Bu görüşmelerin amacı Apo'yu kullanarak PKK'ya silah bıraktırılmasıydı. Bu yüzden kısmi bir "eve dönüş" için uğraşıldı.

Askerler bu görüşmeleri kendileri yürütüyor görünmek istemediler. Apo'yla MİT muhatap edildi. MİT askerlerin onayıyla Apo'yla yürüttüğü görüşmeleri medya patron ve genel yayın yönetmenleriyle "özel toplantılarda" paylaştı. Medya, o dönemde çıkarılan "eve dönüş"ü "vatandaşı sokağa dökmeyecek" şekilde haber yapmama sözü verdi.

Ama hiçbir zaman "kapsamlı bir af" getirilemedi. Cesaret edilemedi! Apo'yla görüşmeler sonunda getirilen "kısmi af" hiçbir işe yaramadı! Fazlası yapılamadı! Oysa Apo'yla görüşmelerde, gün gelip Apo'nun normal bir cezaevine nakledilmesine kadar varacak, ucu açık imalı vaadler bile verilmişti. "Pazarlık görüntüsü" korkutunca, medyaya kapalı kapılar ardında verilen "Apo'nun işbirliğine hazır olduğu" havası da fos çıktı!

Kısacası ana konumuza dönmek gerekirse, komutanlar asla Genelkurmay Başkanı düzeyinde olmasa da, sık sık Apo'yla görüştü, ama hep saklandı! Hâlâ da saklanıyor!


(Bugün)


 



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,586 µs