En Sıcak Konular

Vatandaşı hayrete düşüren meyve

20 Kasım 2007 22:52 tsi
Adıyaman merkezde bir evin bahçesine dut ağacı olarak dikilen meyve ağacında büyüyen esrarengiz meyve, görenleri hayrete düşürüyor

 

Hindistan cevizi büyüklüğünde olan ve 650 gram gelen esrarengiz meyve, yapısı itibarıyla duta benziyor. Sıkıldığında içersinden süt çıkan meyvenin ne olduğunu aktarlar da anlayamadı.

Normal bir duttan onlarca kat büyük ve ağır olan meyvenin, konunun uzmanı araştırmacılar tarafından incelenmesi bekleniyor. Bahçede yetişen ağacın yıllar önce dikildiğini fakat ilk kez bu yıl meyve verdiğini belirten mahalle sakinleri, meyvenin ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmak istiyor.

Abuzer Ataman isimli vatandaş, meyvenin sütlü olduğunu, yapısının duta benzediğini belirterek, "Meyvenin iç yapısında dutun damarlarına benzer damarlar var. Ağaç da dut ağacına benziyor. Bu meyve bugüne kadar görülmemişse gerekli araştırmaların yapılarak insanlığın hizmetine sunulmasını istiyoruz. Belki de dut meyvesinin iklim şartlarının değişiminden, yaşamsal değerlerden, aşılamasından etkilenmiş hali olabilir" dedi.

Meyve ağacını diken kişinin vefat etmesinden dolayı tam bilgi sahibi olmadıklarını belirten mahalle sakini Abdullah Gürbüz ise yıllardan beri bu ağacın büyüdüğünü, kök olarak akasya ağacına fakat dallarının dut ağacına benzediğini belirtti.

Esrarengiz meyvenin sırrını öğrenmek için aktarlara götüren vatandaşlar, burada da bir netice alamadı. Esrarengiz meyveyi gören aktar Ercan Yetkin, her türlü sebze ve meyveyi tanıdığını fakat hayatında ilk kez bu meyveyi gördüğünü belirtti. Yetkin, "Böyle bir meyvenin karşıma çıkması beni gerçekten çok heyecanlandırdı. En azından bunun ne olduğunun yetkililer tarafından araştırılıp bulunması gerekir. İçerisinde hastalıklara faydalı olabilecek bir besin değeri olabilir. Bu meyvenin ne olduğunu ben de araştıracağım" diye konuştu.



Bu haber 1,866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,171 µs