En Sıcak Konular

Vural Savaş'tan arabesk tadında itirazlar!

20 Kasım 2007 21:22 tsi
Vural Savaş'tan arabesk tadında itirazlar! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, AKP hakkında kapatma davası açılması gerektiğini savundu. Bakın Savaş'ın daha nelere itirazı var...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hakkında kapatma davası açılması gerektiğini savundu.

Savaş, SKY Türk'de yayınlanan bir programa katılarak Demokratik Toplum Partisi hakkında açılan kapatma davasına ilişkin görüşlerini açıkladı.

DTP'nin kapatılma davasını haklı gördüğünü belirten Savaş, iktidar partisi AK Parti hakkında da kapatma davası açılması gerektiğini savundu.

Savaş şunları dile getirdi;

"Sadece Avrupa Komisyonu'nun aldığı kararları uygulaması, uyum yasalarının aynın uygulanması bile AK Parti'nin kapatılması için yeterli bir gerekçedir. Ben yetkili bir konumda olsaydım AK Parti'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne dava açardım..."

DTP'NİN KAPATILMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNDU

AK Parti hakkında kapatma davası açılması gerektiğini savunan Savaş bir süre önce Demokratik Toplum Partisi hakkında da kapatma davası açılması gerektiğini savundu.

Anayasa'nın 68'inci ve 69'uncu maddeleri ve siyasi partiler yasası gereğince bölücülük yapan partilerin kapatıldığını belirten Vural Savaş, "DTP hakkında çoktan bu işlemin yapılması lazımdı. Dünyanın hiçbir yerinde bu tip partilerin yaşatılmasına izin verilmez." şeklinde konuştu.

Anayasa'nın uygulanamadığı ülkelerde devletin hakimiyetini yitirdiğini söyleyen Savaş, DTP hakkında gereğinin yapılmaması halinde Türkiye'nin parçalanacağını savundu.

Savaş, Avrupa'da ırkçılık tehlikesine karşı, Türkiye'de de bölücülük ve irtiaca tehlikesinin her zaman var olduğuna dikkat çekti.

YENİ ANAYASAYA DA İTİRAZI VAR

Vural Savaş, AK Parti Hükümeti tarafından hazırlanan anayasanın laikliği hedef aldığını ileri sürdü. Savaş, AK Parti Hükümeti tarafından, çeşitli çevrelerce desteklendiği bilinen Ergun Özbudun'a hazırlatılan anayasa taslağında hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olacağını savundu.

Savaş, yeni anayasa taslağında yargı bağımsızlığının ortadan kalkacağını, laikliğin üç direği olan ordu, Anayasa Mahkemesi ve Cumhurbaşkanlığı makamının yetkilerinin de azaltılacağı görüşünü savundu. Anayasada yapılan değişikliklerle, yargı bağımsızlığının, kişisel hak ve özgürlüklerin de ortadan kaldırılacağına dikkat çeken Vural Savaş, "Bu oyunlara gelinmemesi gerekiyor" dedi.

 


 

 

 



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,572 µs