En Sıcak Konular

Korkunç kazanın tek tanığı konuştu

20 Kasım 2007 19:14 tsi
Korkunç kazanın tek tanığı konuştu Geçen yıl Bağdat yakınlarında 30 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından yaralı olarak kurtulan ve hafızasını kaybeden Abdulkadir Akyüz, o gün hatırladıklarını anlattı

Geçen yıl Bağdat yakınlarında 30 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından yaralı olarak kurtulan ve hafızasını kaybeden Abdulkadir Akyüz, uçağın alana inmeden infilak ettiğini ve yolcuların bağrışarak birbirlerine sarıldıklarını söyledi.

9 Ocak 2007 tarihinde Adana Şakirpaşa Havaalanı'ndan kalkan ve Bağdat yakınlarında piste 200 metre kala düşen uçaktan yaralı olarak kurtulan tek kişi olan Mardinli Abdulkadir Akyüz'ün tedavisi sürüyor. 30 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası sonrası hafızasının büyük çoğunluğunu kaybeden Akyüz, kazayla ilgili hatırladıklarını anlattı.

Eşi ve 2 çocuğuyla Mardin'in Dargeçit ilçesinde babasının evinde yaşayan Abdulkadir Akyüz, "Uçak kazası sırasında yolcular birbirine sarıldılar ve daha sonra bağırışların olduğunu hatırlıyorum. Başka bir şey hatırlamıyorum. Büyük bir ihtimalle havada patlamış, ben o esnada yere düşmüşüm. Enkazın 200 metre ilerisinde bulmuşlar beni baygın halde. Ondan sonra bir şey hatırlamıyorum. Amerikan Hastanesi'nde tedavi etmişler, ameliyatlarımı onlar yapmış" dedi.

Bağdat'taki Amerikan Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Kanada'dan özel kiralanan ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Akyüz, yetkililerin ilgisizliğinden yakınarak, "Eşim ve çocuklarımla babamın aldığı emekli maaşıyla geçiniyoruz. Uçak kazasında hayatını kaybedenlere tazminat ödendi, ancak bana herhangi bir ödeme yapılmadı. Sadece bir Amerikan firmasından aylık 305 dolar ödeme yapılıyor. Bunların da kim olduklarını bilmiyorum" diye konuştu.
Uçak kazası sonrası bacakları tutmadığı için yürüyemeyen Akyüz, eski sağlıklı fotoğraflarına bakınca ise gözyaşlarını tutamıyor.

 




Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,596 µs