En Sıcak Konular

Microsoft, tüm ofis teknolojisini birleştirdi

20 Kasım 2007 18:24 tsi
Microsoft, tüm ofis teknolojisini birleştirdi Microsoft'un telefon, e-posta, telesekreter, faks, mobil cihazlar, video konferans ve benzeri tüm iletişim araçlarını tek noktada birleştirdiği ''Birleşik İletişim Çözümleri'' adlı uygulaması tanıtıldı.

Microsoft'un telefon, e-posta, telesekreter, faks, mobil cihazlar, video konferans ve benzeri tüm iletişim araçlarını tek noktada birleştirdiği ''Birleşik İletişim Çözümleri'' adlı uygulaması tanıtıldı.

The Ritz Carlton Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, teknolojide yaşanan yeniliklerin dünyadaki herkesi birbirine yakınlaştırdığını ve insanların birbirleriyle iletişim kurmaları için daha fazla seçenek sunduğunu söyledi.

Arkan, iletişim araçlarının tarihi gelişiminini kısaca anlatarak, birleşik iletişim çözümlerinin de hızlı teknolojik gelişmeler sonucu ortaya çıktığını dile getirdi.

Çözümler sayesinde telefonla aramaların, sesli mesaj ve telekonferans gibi deneyimlerin bilgisayardaki dokümanlar, elektronik tablolar, anında mesajlaşma, e-posta ve takvim gibi uygulamalarla entegre edilebildiğini aktaran Arkan, yazılım ile telefon hizmetlerinin bu entegrasyonu sayesinde de her hangi bir yerden bilgisayar aracılığıyla telefon araması gerçekleştirme, telesekreter mesajlarına ulaşma, sesli ve görüntülü konferanslar yapma ve ofis telefonunu uzaktan yönetmenin mümkün hale geldiğini ifade etti.

Arkan, çözümler sayesinde kişiye yapılan aramalarda hem ofis, hem de cep telefonunun çaldığını anlatarak, kişinin aramayı istediği telefonla cevaplayabileceği, isterse doğrudan bilgisayarından alabileceği ya da meşgulse sesli postaya yönlendirebileceğini kaydetti.

Çözümlerin donanım yerine yazılım gücünden faydalandığının altını çizen Arkan, bu sayede iş uygulamaları ile entegrasyonun kolaylaştığını söyledi.

Arkan, çözümlerin firmalarının ve tüm kurumların daha etkin ve verimli çalışmasını mümkün kılarak Türkiye'nin rekabet gücünü arttıracağını vurgulayarak, ''Bu uygulama, bölük pörçük kullandığımız ama hepimizin çok faydalandığı teknolojik gelişmeleri iyi bir noktada birleştiren, devrim niteliğinde, alışkanlıkları değiştirecek ve çığır açacak bir noktaya getiriyor'' dedi.

Çağlayan Arkan, uygulama sayesinde insanların ofise gelme paradigmasından süratle sıyrılıp evinde, müşterinin ofisinde, İstanbul içerisinde de uydu ofislerden erişimle çalışabileceğini, konuşabileceğini ve toplantı gibi etkinlikleri çalışanlarla fiziksel ortamda bir araya gelmeden yapabileceğini kaydetti.

Probil Bilgi Yönetim Müdürü Deniz Öge de, bütün iletişim kanallarını tek çatı altında birleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, çözümlerin altyapı entegrasyonu aşamalarından bahsetti.

Öge, yaklaşık 4 aydır çözümlerin sınırını keşfetmeye çalıştıklarını anlatarak, sektöre özel dikey çözümler yaratmayı amaçladıklarını aktardı.

Daha sonra, Microsoft Türkiye Ürün Müdürü Onur Görür ile Çözüm Satış Uzmanı Atalay Aktaş, Office Communications Server 2007, Communicator 2007 ve Live Meeting 2007 ürünlerinden oluşan çözümleri uygulamalı olarak anlattı. Ancak uygulamaların bir kısmı internet bağlantısındaki aksaklık nedeniyle gösterilemedi.

Görür, ayrıca yapılan bir araştırmaya göre, bir bilgi çalışanının bir günde 7 farklı yerden 51 mesaj aldığını ve çalışanların yüzde 70'inin ofis dışında çalıştığını aktardı.

Güvenlikle ilgili bir soru üzerine de Görür, Microsoft'un güvenlik çözümünün bulunduğunu belirterek, bütün dosyaların virüs taramasından geçirildiğini ve tüm bilgilerin karşı tarafa şifreli gönderildiğini kaydetti.



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs