En Sıcak Konular

Babacan'dan AB'ye PKK sitemi!

20 Kasım 2007 16:55 tsi
Babacan'dan AB'ye PKK sitemi! Dışişleri Bakanı Ali Babacan AB Troykası ile birlikte basın toplantısına katıldı. Türkiye için tüm fasılların açılmasını ve fasıllar arasında ayrım yapılmamasını isteyen Babacan, terör örgütü PKK konusunda da sitem etti...

AB'nin İlerlemeden Sorumlu Koordinatörü Olli Rehn ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan bir basın toplantısı düzenledi. Babacan, Fasılların tümünün açılması ve fasıllar arasında ayrım yapılmaması konusunda taleplerini iletti.

"PKK ile mücadele de Türkiye destek verilmesi konusu teyid edildi." diyen Babacan, KKTC'ye izalasyonların kalkması için ABD'den gerekeni yapmasını istediklerini söyledi.

Haber7'de yer alan habere göre, Ortadoğu'nun istikrarı konusunda Türkiye ile ortak çıkarlarının olduğunu ifade eden Olli Rehn ise terör örgütü ile mücadelede, "AB Türkiye'nin vatandaşlarını koruma hakkını tanımaktadır" dedi.

Rehn, Türkiye ile müzakerelerde iki başlığın Aralık sonuna kadar açılacağı görüşündeyiz.

AB Dönem Başkanı da Türkiye ile süreci muhafaza etmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin sınır ötesine operasyon yapması gereklimi şeklinde bir soruya cevap veren Ali Babacan, "Türkiye terörizmle mücadelede karalıdır. Bunun belli argümanları vardır. Bu konuda her türlü yöntemi zamanı ve zemini geldiğinde kullanacağız. Irak yönetiminden terörle mücadelede destek göremiyoruz. Biz atacağımız her adımda uluslararası toplumdan destek belkliyoruz" şeklinde konuştu.

Babacan sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada konu terörizmle mücadeledir. Burada hedef Irak değildir. Irak halkı değildir. Irak'taki tabii kaynaklar değildir. Bu bir ülkeye savaş değildir. Bir merzhep çatışması hiç değildir. Sadece ve sadece Irak'ta bulunan terör örgütüdür. Bunun çok iyi anlaşılması gereklidir."

Bazı AB ülkelerinin PKK'ya destek vermesi konusuna da değinen Babacan bu konudaki sıkıntıları da dile getirdi. Babacan, "Kırmızı bültenle alınan teröristlerin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması kabul edilemeyeceği bir davranıştır. Biz teröristin sadece terörist olarak alınmasını istiyoruz. Bazı ülkelerdeki bu tür münferit olayların kabul edilmeyecek şeyler olduğunu ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın "DTP'nin parlamentoda olmasını dağda olmasına tercih ederiz." şeklinde açıklamasına atıfta bulunan Rehn Babacan'ın bu konudaki görüşlerini sordu. Babacan, Sayın Başbakan'ın bu yönde bir açıklaması olduğunu doğrularken partilerin teröle arasına keskin çizgiler koymak konusunda siyasi sorumluluklarının olduğunu hatırlattı.



Bu haber 201 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,739 µs