İsrail hükümeti, Harem-üş Şerif'te ne arıyor? | " /> İsrail hükümeti, Harem-üş Şerif'te ne arıyor? | "/>

En Sıcak Konular

İsrail hükümeti, Harem-üş Şerif'te ne arıyor?

20 Kasım 2007 16:22 tsi
İsrail hükümeti, Harem-üş Şerif'te ne arıyor? İsrail hükümeti, Yahudilerce kutsal kabul edilen “Ağlama duvarı”na zarar vermek pahasına Mescid-i Aksa’da ne arıyor? İsrail’in bir türlü vazgeçmediği Mescid-i Aksa kazısının altında ne yatıyor? Muhafazakar kesimin önde gelen yazarl

İsrail'in 7 Şubat'ta Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Harem-üş Şerif'teki Faslılar Kapısı'nda başlattığı kazı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaların Mescid-i Aksa’ya zarar vereceğini iddia eden Müslümanların itirazları üzerine Türkiye’den bir heyet olayı yerinde inceledi. Heyetin kazı çalışmalarının Musevilerce kutsal sayılan ağlama duvarı da dahil çevreye büyük zararları olacağını bildiren Türk heyetinin de uyarılarına rağmen İsrail’in çalışmaları hız kesmiyor.

Elbette bu önemli bir konu… Ancak ne yazık ki Türkiye’de konuyla ilgili bilgi sahibi olan pek kimse yok… Özellikle gazeteci ve yazarlar arasında… Bu konuyu kime sorabiliriz diye düşündük ve muhafazakar kesimin önde gelen gazeteci yazarlarından Abdurrahman Dilipak’ın kapısını çaldık. iyibilgi, İsrail hükümetinin kendi kutsaniyeti de dahil, bölgeye büyük zarar verecek bu faaliyetin sebebini, Abdurrahman Dilipak’a sordu.

İsrail’in resmi düzeyde arkeolojik olarak nitelendirdiği çalışmaların, reel anlamda bir şey ifade etmediğinin altını çizen Dilipak, “Orada yaptıkları çalışma, Mescid-i Aksa’dan önce aynı yerde bulunan Süleyman Mabedi’nin yeniden inşa etmek ve bu mabedin altındaki bir hazineyi aramak” diyor.

Aranılan hazinenin, Müslümanlarca “Ahd-i atik sandığı” adı verilen bir kutu olduğunu belirten Dilipak, “Yahudiler, içinde Hz Musa’nın asası, Hz. Davud’un kılıcı ve bazı vahiy tabletleri gibi kutsal kimi eşyanın bulunduğu bir sandığı arıyorlar. Bunu söylemekten de çekinmiyorlar.” dedi.

“Yahudiler arasında Süleyman Tapınağının yıkımı ve bu sandığın nerede olduğuyla ilgili pek çok söylem var. İsrailliler ise Babil kralı Nebukadnezzar Süleyman Tapınağı’nı yıkamadan önce sandığın buranın altına gömüldüğüne inanıyor” diyen Dilipak, bu iddiaların kendisine ait olmadığının altını çizdi.

www.iyibilgi.com özel Kaan Kıymaç



Bu haber 1,515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,069 µs