En Sıcak Konular

'PKK evimi işgal etti' haberi yalan

20 Kasım 2007 15:25 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazarak, Mardin'in Savur ilçesi Dereiçi köyündeki evinin bölücü terör örgütü PKK tarafından işgal edildiğini söyleyen İbrahim Tekin'le ilgili haberin gerçek dışı ortaya çıktı.

Mardin valisi Mehmet Kılıçlar yayınladığı açıklama haberi yalanladı. Vali Mehmet Kılıçlar'ın yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. "Bazı internet sitelerine 'PKK evimi işgal etti. Bana yardım edin' başlığı ile düşen haberin içeriği ve iddialar tamamen gerçek dışıdır. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan İbrahim tekin adındaki vatandaşımız, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e yazdığı mektupta, ilimiz Savur ilçesine bağlı Dereiçi köyünde bulunan evinin PKK tarafından işgal edildiğini iddia ederek yardım istediği internet sitelerine yansıyan haberlerden anlaşılmıştır. Haberde yer alan, köy muhtarının Süryani olması nedeniyle, ev ve arazilerin işgaline seyirci kaldığı şeklindeki iddialar ise tamamen uydurma ve mesnetsizdir."

SÜRYANİ KÖY MUHTARI DA HABERİ YALANLADI

Köy muhtarı İlyas Dal, Tekin'in boş evini göstererek, köyde huzur içinde yaşadıklarını söyledi.

İşgalin kesinlikle yalan olduğunu dile getiren Muhtar Dal, "Böyle bir işgal veya baskı söz konusu değildir. 10 yıldan fazladır İbrahim Tekin, kardeşleri Yakup Tekin, Gelbet Tekin ile Yusuf Tekin'e ait bitişikteki 3 evde tamamen boş ve atıl durumdadır. Bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden bina adeta harabeye dönmüştür. Devletin veya bir başka unsurun üzerimize veya bu aileye dönük baskısı söz konusu değildir. Bu iddiaları neden ortaya attıklarını da anlamış değilim." diye konuştu.

Dereiçi köyünden göç ederek ABD'ye giden Süryani cemaatine mensup İbrahim Tekin'in 20 yıl önce terk ettiği memleketine bir daha dönmediği ortaya çıktı.

Haber 10



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs