Seyirci kalmayacağız! | " /> Seyirci kalmayacağız! | "/>

En Sıcak Konular

Putin'den NATO'ya sert tepki: Seyirci kalmayacağız!

20 Kasım 2007 15:17 tsi
Putin'den NATO'ya sert tepki: Seyirci kalmayacağız! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus nükleer güçlerinin her türlü saldırıya uygun karşılığı vermek için hazır olması gerektiğini belirterek, NATO'nun Rusya sınırlarındaki gövde gösterisine kayıtsız kalmayacaklarını söyledi. İşte o açıklama...

Rus İtar-Tass ajansının haberine göre Putin, Savunma Bakanlığında düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Belirli ülkeler ve NATO, önceki anlaşmaları ihlal ederek sınırlarımıza yakın bölgelerde askeri kaynaklar inşa ediyor. Rusya'nın, katılımcı tüm ortakların komutasında eşit şekilde yer almasını öngören tek füze kalkanı önerisi ne yazık ki hala cevaplanmadı" dedi.

Rusya'nın sınırlarındaki "çok açık şekilde yapılan güç gösterisine" kayıtsız kalamayacağını ifade eden Putin, Rusya'nın her türlü saldırıya anında uygun karşılığı vermesi için nükleer güçlerinin muhabere hazırlık derecesinin güçlendirileceğini söyledi.

Putin, bilim ve teknolojideki son gelişmelere göre teçhizatlandırılmış seyyar silahlı kuvvetlerin Rusya'nın güvenliğinin en önemli sigortası olduğunu belirterek, "Sadece onların gerçekten çok gelişmiş seviyesi Rusya'nın savunmasını güvence altına alabilir ve ülkeyi potansiyel tehditlere karşı koruyabilir. Stratejik nükleer güçlerin muharebe hazırlık derecesinin güçlendirilmesi en önemli görevlerden biri" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığının son dönemdeki başarılarının "kötü olmadığını" söyleyen Putin, "Stratejik uçaklar devriye uçuşlarına yeniden başladı. Değişik durumlarda ordu ve deniz gücünün askeri tatbikatlarda kullanımı gelişti. Operasyon ve savaş eğitimi yoğun hale geldi" diye konuştu.

Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşmasını (AKKA) askıya alma konusuna değinen ve Rusya'nın buna tek taraflı olarak uymayacağını ifade eden Putin, şunları kaydetti:

"Bunun (AKKA'yı askıya alma) gerekli ve mecburi bir önlem olduğunu vurgulamalıyım. Ortaklarımız anlaşmayı uyarlamadığı gibi anlaşmaya katılmadı da. Ortaklarımız anlaşmanın yenilenmiş versiyonuna katılırlarsa ve yükümlülüklerini tam olarak yerine getirirlerse, Rusya yükümlülüklerini yerine getirme konusunu gözden geçirecektir. Hiçbir şeyi tek taraflı uygulamayacağız. Ortaklarımız anlaşmayı onaylamadı, hatta bazıları imzalamadı bile. Yıllarca neyi bekleyeceğiz? Bunu sonsuza dek yapmayacağız." Rusya'nın aşırılıklar ve terörizmle mücadelesini güçlendirmesi gerektiğini belirten Putin, "Rusya'nın sınırlarının yakınındaki çatışmaların yanı sıra terörist ve aşırı gruplar hala Rusya'ya yönelik tehdit oluşturuyorlar" diye konuştu.

Dünya Bülteni



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,903 µs