En Sıcak Konular

AK Parti DTP'nin 'civar hısımı'

20 Kasım 2007 13:54 tsi
MHP lideri sert konuştu. Hainlerin Erdoğan tarafından korunduğunu iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''AKP, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü konusunda iç bünyesinde sorunlar olduğunu çok iyi bilmektedir. Etnik bölücülerle 'Civar hısımı' olan parti içi odakları koruma dürtüsüyle de hareket etmektedir'' dedi.

BU CÜRETİ NEREDEN ALDIKLARI ORTADA

Bahçeli, ''Sınır ve ölçü tanımayan hayasız tahriklerle Türkiye'ye her gün meydan okuyan terörün siyasi sözcülerinin bu cüreti nereden aldıkları kime güvendikleri gün gibi ortadadır'' diye konuştu.

Bahçeli, ''Gafletin adı ve adresi başka yerde aranmamalı, AKP'nin hiç olmazsa bu konuda istikrarı temsil ettiği kabul edilmelidir'' dedi.

''BUNUN ADI SİYASI AFTIR''

MHP lideri Bahçeli, son dönemde terörle mücadelede, ''Askeri seçenek dışındaki imkanların ve tedbirlerin üzerinde durulması gerektiği'', ''PKK'nın dağ kadrolarının çözülmesi için bazı adımlar atılmasının zamanının geldiği'' yorumlarında kayda değer bir artış olduğunu belirtti.

Başbakan'ın Azerbaycan'dan dönüşünde yaptığı açıklamada PKK'nın dağ kadrolarının, ''Ya silahı bırakarak dağları değil şehirleri tercih edeceğini ve siyasal platformda gerekli olan yarışı sürdüreceklerini ya da şimdiki durumlarını tercih edeceklerini'' söylediğini anımsatan Bahçeli, ''Bu sözleriyle silahlı PKK teröristlerine siyasi af vaadinde bulunmuş ve bu militanları Meclis'te siyaset yapmaya davet etmiştir'' diye konuştu.

İÇ ÇATIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEMEK...

MHP Genel Başkanı Bahçeli, dağdaki teröristlere silah bırakarak şehre inme ve siyaset yapma çağrısının gerçekleşmesi için bunların ilk önce aklanmalarının gerektiğini ifade ederek, ''Türkiye'nin böylesine tehlikeli bir yola (genel af) girmesinin, içerde etnik bölücülere, dışarıda da Barzani'ye teslim olmak anlamına geleceğinden hiç kimse şüphe etmemelidir'' diyen Devlet Bahçeli, böyle bir durumun ülkede iç çatışmanın fitilini ateşlemek anlamına geleceğini, böyle bir teslimiyetin Türkiye'ye ihanet olacağı bildirdi.

"BÖLÜCÜ HAİNLER KORUMA ALTINA ALINDI''

AK Parti sözcüsünün linç benzetmesi ile etnik bölücülüğün adayı olan bu siyasi kuruluşun da sürekli linç edebiyatı yapıyor olmasının, söylem birliği içinde olunduğunu açıkça gösterdiğini kaydeden Devlet Bahçeli, ''Bu söylem birliğinin ilerde eylem birliğine dönüşüp dönüşmeyeceği de zamanla anlaşılacaktır. Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki tepkileri ise daha düşündürücü olmuş ve bölücü hainler bizzat Başbakan tarafından koruma altına alınmıştır'' dedi.

İnternet haber



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs