En Sıcak Konular

Modros gibi: Erdoğan teröristlerle mütareke peşinde!

20 Kasım 2007 12:39 tsi
Modros gibi: Erdoğan teröristlerle mütareke peşinde! MHP'nin grup toplantıında konuşan parti genel başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağır bir dille eleştirdi. Bahçeli, Erdoğan'ın etnik bölücülerle gizli bir mütarekeye varmak istediğini savundu.

MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli,Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın dağdaki teröristler ve etnik bölücülere gizli bir 'mütareke' çağrısında bulunduğunu savundu.

Samanyoluhaber'de yer alan habere göre Bahçeli, "Şehre inme ve siyaset yapma çağrısının gerçekleşmesi için bunların ilk önce aklanması gerekecektir. Bunun için de bu sürecin ilk aşaması ve adımının teröristler için genel af çıkarmak olacağı açıktır. Sayın Başbakan, bu niyetinizi saklamayın" dedi.

MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, son dönemlerde terörle mücadelede askeri seçenek dışındaki seçeneklerin denenmesi gerektiği, PKK'nın dağ kadrolarını çözülmesi gerektiği yönünde görüşlerin ortaya atıldığını ifade etti. Bahçeli, bazı eski komutanların yaptıkları özeleştiriler, Kuzey Irak'a yeni açılımlar yapılması gerektiğine ilişkin öneriler ve Başbakan Erdoğan'ın bazı beyanlarının, bu konudaki devlet politikasının değiştirilmesi için gerekli referanslar olarak kullanılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın, "Terörle mücadelede birinci önceliğimiz, her şeyden önce silahların bırakılmasını sağlamaktır" şeklindeki açıklaması ve dağdaki teröristlere yaptığı çağrının, AK Parti hükümetinin yeni bir siyasi süreç başlatmaya hazırlandığının göstergesi olduğuna işaret eden Devlet Bahçeli, "17 kasım 2007'de Azerbaycan dönüşü yaptığı açıklamada, dağdaki PKK kardolarının 'ya silahları bırakarak dağları değil şehirleri tercih edeceğini ve siyasi plartformda gerekli olan yarışı sürdüreceklerini, ya da şimdiki durumlarını tercih edeceklerini ' söyleyen Başbakan Erdoğan, bu sözleriyle silahlı PKK teröristlerine, siyasi af vaadinde bulunmuş ve bu militanları Meclis çatısı altında siyaset yapmaya davet etmiştir" diye konuştu.

Bu son gelişmelerin adının artık konuyması gerektiğini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu: "Sayın Başbakan tarafından, yıllar içinde azdırdığı teröristlere ve cesaret verdiği bölüçülere yapılan bir gizli 'mütakere' çağrısıdır. Bu hezeyanın başta türlü bir izahı kalmamıştır. Daha yakın bir tarihte, şehit cenazelerine sahip çıkanları, 'terbiyesizler' olarak tanımlayan bu zihniyetin, eli kanlı teröristelere gösterdiği bu hoşgörü ve kucaklama hevesi de bunun işareti olarak algılanmalıdır.

PKK talepleri doğrultusunda siyasi süreç başlatmaya ve bu talepleri kademeli olarak karşılamak için yeni bir siyasi-sivil öneriler paketi açıklamaya hazırlandığı anlaşılan Başbakan ve hükümeti, çok tehlikeli bir yola girmek üzeridir. Başbakan'ın Kuzey Irak'taki PKK varlığını tasfiye edecek çapta ve kapsamda sınır ötesi operasyon yapmayarak, saldırıların durması karşılığında, ABD'nin ve Barzani'nin desteği ve onayıyla böyle bir süreç başlatması tarihi bir gaflet olacaktır. Dağdaki teröristlere silah bırakarak şehre inme ve siyaset yapma çağrısının gerçekleşmesi için bunların ilk önce aklanması gerekecektir. Bunu için de bu sürecin ilk aşaması ve adımının teröristler için genel af çıkarmak olacağı açıktır. Sayın Başbakan, bu niyetinizi saklamayın."

Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bu yola girmesinin içerde etnik bölücülere, dışarda ise Barzani'ye teslim olması anlamına geleceğini savundu. Böyle bir durumda, Türkiye'nin, içinde yol alacağı süreci tahmin etmenin zor olmayacağını dile getiren Bahçeli, "Ülkemizde iç çatışmanın fitilinin ateşlemek anlamına gelecek böyle bir teslimiyetin Türkiye'ye ihanet olacağı unutulmamalıdır" dedi.



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs