Terörle bağını kes artık! | " /> Terörle bağını kes artık! | "/>

En Sıcak Konular

DTP’ye markaj: Terörle bağını kes artık!

20 Kasım 2007 12:06 tsi
DTP’ye markaj: Terörle bağını kes artık!

Başbakan Erdoğan, hakkında kapatılma davası açılan DTP’ye çağrıda bulundu… Erdoğan “Hukukla problemli olmak, terörle ilgisini kesememek, demokrasinin ve hukuk devletinin kabul edebileceği bir nokta değil” dedi ve ekledi: Terörle de

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Erdoğan’ın konuşmasından DTP ile ilgili özet alıntı:

Demokratik siyasete soyunanların atması gereken ilk adım terörü karşısına almak ve tercihini yapmaktır. Siyasetçi demokrasiyi ve hukuku içine sindirmelidir. AK Parti olarak yaklaşımımız demokrasiyi içine sindiren ve anayasal düzene sadık olan herkesin demokrasi içinde tutulmasıdır. Hukuka uygun olmak kaydıyla tüm farklı görüşlere tahammül göstermek gerekir. Anayasal düzenimiz kendini koruyabilecek güce sahiptir.

Hukukla problemli olmak, terörle ilgisini kesememek, demokrasinin ve hukuk devletinin kabul edebileceği bir nokta değil. Terörle demokrasi arasında tercih yapamayanlar demokrasiden medet umamazlar. Teröre sırtını dönen herkes bizim için makbul ve demokratik siyasetin bir parçasıdır. Ayrımcılığın bizim kitabımızda yeri yoktur. Ancak demokrasi kitabında da şiddete, kan dökmeye yer yoktur.

Demokrasiyi güçlendirmenin yolunun, onu daha fazla geliştirmekten geçtiğini ifade eden Erdoğan, "Bu konuda tam bir özgüven içinde olmalıyız, ancak hukukla problemli olmak, terörle ilişkisini kesememek, terörist unsurların yan kol faaliyeti konumuna düşmek, demokrasinin ve hukuk devletinin kabul edebileceği bir durum da değildir" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Terör ile demokrasi arasında tercih yapamayanlar, demokrasiden medet umamazlar. Anayasal hukuku önemsemeyenler, anayasal düzen içinde siyaset yapamazlar. Teröre sırtını, demokrasi ve hukuka yüzünü dönen herkes, bizim nezdimizde birdir, makbuldür, demokratik yarışın bir parçasıdır.

Ayrımcılığın, dışlayıcılığın, yargısız infazın, siyaseten lincin bizim kitabımızda yeri yoktur. Ancak demokrasi ve hukuk kitabında da teröre, şiddete, kan dökmeye yer yoktur."



Bu haber 189 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,710 µs