En Sıcak Konular

Rektör kadın pedini bile vakfa fatura ettirmiş!

20 Kasım 2007 10:08 tsi
Rektör kadın pedini bile vakfa fatura ettirmiş! Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı(DEVAK), İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından bilimsel araştırmalar destek olmak amacıyla kurulan bir vakıf. Üniversite'nin Rektörü Prof. Dr. Alıcı, aynı zamanda DEVAK'ın da başkanı. Fakat DEVAK'ın faturaları incelend

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından üniversite bünyesinde yapılacak bilimsel araştırmalara ve etkinliklere destek olması amacıyla kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı'nda (DEVAK) incelemelerde bulunan Sayıştay denetçileri, vakfın başkanı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ve yönetim kurulundaki öğretim üyelerinin, vakıf kasasını kendi özel hesapları gibi kullandığını ortaya çıkarttı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, denetçilerin raporlarına rektör ve yöneticilerin kadın pedi, iç çamaşırı, alkollü içki, çeşitli mutfak harcamaları, şahsi cep telefonu görüşmeleri, tekstil ürünleri ve saat faturalarını vakıfa ödettiği yansıdı. 2007 yılı içerisinde vakfın hesaplarında geçmişe dönük inceleme başlatan denetçiler fatura incelemerinde ilginç detaylarla karşılaştılar.

Aynı zamanda vakfın başkanı olan Prof. Dr. Alıcı'nın başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin şahsi harcamalarını vakfa fatura ettiği belirlendi.

Denetçilerin raporlarında, yumurtadan tuvalet kâğıdına, şampuandan mutfak malzemesine, cep telefonu faturasından kadın pedine, bayan pantolonundan kol saatine kadar üniversite ve bilimsel araştırmalarla ilgisi olmayan yüzlerce kalem ürünün parasının vakıf tarafından ödendiği bilgisi yer aldı. Buna göre sadece son bir yol içerisinde yüzlerce milyon YTL'lik alkollü içkinin faturası vakıf tarafından ödenirken, harcamalar arasında kadın pedi bile bulunuyor.

YÜKLÜ TELEFON FATURASI
Sayıştay denetçilerinin faturalar üzerindeki incelemelerinde dikkat çeken bir diğer bölüm ise vakıf yöneticilerinin kullandıkları cep telefonlarına ait faturalar oldu. Başta Rektör Prof. Dr. Alıcı olmak üzere çok sayıda öğretim üyesinin faturalarının vakıf tarafından ödendiği raporlara yansıdı. Denetçiler 2003 yılı cep telefonu faturalarında yaptıkları incelemelerde fatura tutarlarının kişi başı 1 milyar TL'yi bulduğunu belirledi. Sayıştay denetçileri, "Harcamalarda dikkat çeken bir vurdumduymazlık var. Kamu kaynaklarının sorumsuzca harcandığı açıkça ortada" yorumu yaptı. Prof. Emin Alıcı ise "Konunun Rektörle yani benimle hiç bir ilgisi yok. Sayıstay denetçisinin hazırladığı raporda rektörlükle ve rektörle ilgili hiçbir şey yok. Gerçek raporu görmeden de yazmak doğru değil" dedi.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN KONUŞMALAR

DOKUZ Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, 2006 yılında yaptığı konuşmayla Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla uzatmaları oynadığını ileri süren Alıcı, "Seçimleri akıl ve bilim kazanmazsa Türkiye biter" demişti. Karşıyaka Toplantıları" nın konuğu olan Prof. Dr. Emin Alıcı, "Değişen Dünya Koşullarında Türkiye'nin Konumu" üzerine bir konuşma yaparak dikkatleri üzerine toplamıştı. "Keşke Anadolu Müslüman olmasaydı" diyen Alıcı, şöyle konuşmuştu: "Türkiye son iktidarla uzatmaları oynuyor, hak kavramı kalktı, ulufe kavramı geldi. Demokratik işbirliği içinde ortak karar verilmelidir. Bugün karar verirsek 20 senede kurtulabiliriz."



Bu haber 1,877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,012 µs