En Sıcak Konular

Annapolis bilmecesi

20 Kasım 2007 09:56 tsi
Annapolis bilmecesi
Bush yönetiminin Filistin sorununa çözüm için kasım sonunda düzenlemesi beklenen Annapolis Konferansı'nın, henüz ne tarihi belli ne de toplantıya davet edilecek ülkeleri.

Bush yönetiminin, Filistin sorununa nihai bir çözüm bulunması için ABD'nin Annapolis kentinde, 22 Kasım'daki Şükran Günü'nden birkaç gün sonra düzenlenmesi için gayret sarf ettiği Ortadoğu konferansı hakkında, toplantıya az bir süre kalmasına rağmen belirsizlikler sürüyor.
The Washington Post, konferansın ne tarihinin ne de toplantıya davet edilecek ülkelerin belli olduğunu yazdı.
Gazete, konferansa Türkiye'nin davet edilmesi durumunda Yunanistan'ın da katılmak isteyeceğini, ayrıca topraklarında Filistin'dekinden daha fazla Arap yaşayan Brezilya'nın, Oslo Konferansı'na ev sahipliği yapan Norveç'in ve hatta Filistin'e yapılan yardımların önemli sponsoru Japonya'nın da barış sürecinde daha fazla rol sahibi olmak istedikleri belirtildi.
Başkan Bush, Annapolis Konferansı'nı düzenleyerek, yıllardır ihmal etmekle suçlandığı bir sorunun Filistin devletinin kurulmasıyla çözümlenmesi için "yol haritası"nı yeniden lanse etmeyi planlıyor.

Kafalar karışık
Gazeteye konuşan bir Arap diplomat, "Hiç kimsenin olup biteni anladığını sanmıyorum. Ben de tamamen kaybolmuş durumdayım" dedi. Adının açıklanmasını istemeyen diplomat, Annapolis'e davet edilen ülkelerin sayısının sonunda kolayca 50'ye çıkabileceğini söyledi.
Eski Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aaron David Miller de gazeteye yaptığı açıklamada, Ortadoğu konusunda son büyük konferans olan 1991 yılındaki Madrid Konferansı'na davetiyelerin iki hafta öncesinden gönderildiğine dikkat çekti.
Washington Post, Bush Yönetimi yetkililerinin konferansa Suriye'nin davet edilip edilmemesi konusunda ikiye bölündüğünü, ancak sonunda Rice'ın, Suriye'nin de temsil edildiği Arap Birliği'nin İzleme Komitesi'nin davet edilmesine karar vererek tartışmaya son noktayı koyduğunu yazdı.

milliyet



Bu haber 228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs