İran'a nota verdik | " /> İran'a nota verdik | "/>

En Sıcak Konular

Atalay: İran'a nota verdik

19 Kasım 2007 22:34 tsi
Atalay: İran'a nota verdik 
Türkiye, PKK tarafından "örgüte haraç vermedikleri" gerekçesiyle kaçırılıp Kelereş kampına götürülen 7 vatandaş için İran’a nota verdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın salimen yurda dönüşü için girişimlerimiz

Türkiye, PKK ile mücadelede için ortak girişimlerde bulunduğu İran’a "Kaçırılan 7 sivil’’ için nota verdi. Türkiye, PKK’lı teröristler tarafından kaçırılarak, İran topraklarındaki Kelereş kampına götürüldüğü sanılan 7 sivilin kurtarılması amacıyla İran’ın "Acil girişimde" bulunmasını istedi.

Umman milli günü nedeniyle Ankara’da Swiss otelde düzenlenen resepsiyona katılan Atalay, "Bu olay bir süre önce Van’ın Başkale ilçesi sınırında cereyan etti. PKK’nın bu vatandaşlarımızı kaçırdığı konusunda henüz tereddüt var. Ancak olay İran sınırında olduğu için kaçırılan vatandaşlarımızın da, İran’a götürüldüğünü düşünüyoruz. Bu nedenle İran’a nota verdik ve vatandaşlarımızın salimen yurda getirilmeleri için girişimde bulunulmasını istedik. Bu konudaki girişimlerimiz devam ediyor’’ dedi.

KAÇAKÇILIK İDDİASI
Van'ın Başkale ilçesinde kaçakçılıkla uğraştıkları öne sürülen 7 kişi, PKK terör örgütüne haraç vermedikleri gerekçesiyle 12 Kasım günü örgüt tarafından kaçırılmışlardı. Başkale ilçesine bağlı köylerde oturan vatandaşlar İran sınırından Türkiye'ye kaçak yollardan mazot, benzin, çay ve sigara gibi mallar sokuyordu. Türkiye'ye kaçak yollardan getirilen ürünlerden İran sınırında bekleyen terör örgütü üyeleri de haraç alıyordu.

Aşağıçaldıran, Oğulveren ve Örmetaş köylerinden oturan 8 kişi 12 Kasım gecesi, İran'dan kaçak mal getirmek için Esenyamaç'taki İran sınırına gitti. Burada terörist grup tarafından durdurulan Adem Ş., Mustafa U., Kenan U., Zübeyt D., Mithat D., Okan D., ve Cüneyt Y. terör örgütüne haraç vermedikleri gerekçesiyle teröristler tarafından alıkonuldu. Bu kişilerle birlikte olan Çetin K. ise teröristler kaçarken arkasından açılan ateş sonucu yaralandı.

Yaralanan Çetin K., Esenyamaç köyüne geldikten sonra önce Başkale Devlet Hastanesine ardından da Van Devlet Hastanesine kaldırıldı. Teröristlerin kaçırdığı vatandaşların, örgütün İran sınırında bulunan Keleraş Kampı'na götürüldükleri ve yaklaşık bir haftadır burada tuttuğu sanılıyor. Terör örgütü 10 Ekim günü yine Başkale'de terör örgütüne haraç vermediği gerekçesiyle 4 kişiyi kaçırılmış, terör örgütü kaçırılan vatandaşları bir süre tuttuktan sonra serbest bırakmıştı.
 
gazeteport
   



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,782 µs