En Sıcak Konular

CHP'li Koç: Uyuşturucu satıcısı CHP'ye üye yapıldı

19 Kasım 2007 19:37 tsi
CHP’de genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Haluk Koç, parti yönetiminin CHP tüzüğünün 12 maddesine dayanarak 5-10 dakikada binlerce kişiyi CHP’ye üye yaptığını söyledi.

Kahramanmaraş’ta üye yapılan bir kişinin “kasten yaralama” ve “uyuşturucu madde satıcılığı” suçlarından hüküm aldığı bilgisini veren Koç, “12’nci maddenin hangi fıkrasında bunun karşılığı var. Bu hale mi gelecekti CHP?” diye konuştu.

CHP’de genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Haluk Koç, parti yönetiminin CHP tüzüğünün 12 maddesine dayanarak 5-10 dakikada binlerce kişiyi CHP’ye üye yaptığını söyledi. Kahramanmaraş’ta üye yapılan bir kişinin “kasten yaralama” ve “uyuşturucu madde satıcılığı” suçlarından hüküm aldığı bilgisini veren Koç, “12’nci maddenin hangi fıkrasında bunun karşılığı var. Bu hale mi gelecekti CHP?” diye konuştu.

Haluk Koç, iletişim ofisinde bir basın toplantısı düzenledi. CHP’nin önemli bir kurultay süreci yaşadığını anlatan Haluk Koç, CHP’de artık yönetimin değişmesi gerektiği yönünde kamuoyu baskısı olduğunu savundu. Koç, “Bu iradeyi ortaya koymak dahi CHP’de zaten anti demokratik olan tüzüğün iyice kısıtlanarak her türlü hukuksuzluğu meşru hale getirmeye çalışmasının yapıldığı bir süreç yaşıyoruz” dedi.

CHP’deki hukuksuzlukları geçtiğimiz günlerde partideki görevlerinden istifa eden Ankara Milletvekili Eşref Erdem’in de ifade ettiğini kaydeden Haluk Koç, Erdem’in yapılan “hukuksuzlukları” sadece Çankaya ilçesiyle sınırlı tutmasından yakındı. Koç, “Türkiye’nin her yeri Çankaya. O açıklamaya Çankaya’nın yanında bütün Türkiye’de yapılan hukuksuzluklar denseydi çok daha anlamlı olacaktı. Çok daha farklı olacaktı” dedi.

Kurultay sürecini 1 Ekim’de başlatan Genel Sekreterlik genelgesinin tüzüğe aykırı olduğunu savunan Koç, bununla ilgili yasal girişimlerde bulunduklarını ve sonuçlarını beklediklerini söyledi.

Kimi zaman Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararı bile alınmadan il ve ilçelerin sürekli olarak görevden alındığını ifade eden Koç, bu durumun parti içinde artık “espiri” konusu haline gelmesinden yakındı. Kongre delegelerinin, evlerde ve kapalı kapılar arkasında yetkisiz kişiler tarafından saptandığını ileri süren Koç, “Kim nerede, ne şekilde delege olursa olsun CHP’deki değişim ve yenileşme talebinin önünde durmaları mümkün değildir” diye konuştu.

UYUŞTURUCU SATICISI ÜYE YAPILDI

Parti yönetiminin özel durumlar için kullanması gereken CHP tüzüğünün 12. maddesine dayanarak 5-10 dakikada binlerce kişinin CHP’ye üye yapıldığını söyledi. Koç, yönetimin bu yolu seçmesindeki amacın, yığma üye yaparak delege üstünlüğünü ele geçirerek kongre kazanmak olduğunu söyledi.

Koç, Kahramanmaraş’ta 12’nci maddeye dayanılarak üye yapılan bir kişinin Adli Sicil kaydına ilişkin açıklama yaptı. Üye yapılan kişinin kaydında “kasten yaralama” ve “uyuşturucu madde satıcılığı” suçlarından hüküm aldığı bilgisini veren Koç, “12’nci maddenin hangi fıkrasında bunun karşılığı var. Bu hale mi gelecekti CHP?” değerlendirmesinde bulundu.

MYK KAVGA ALANI HALİNE DÖNÜŞTÜ

CHP MYK’nın bir kavga alanına dönüştüğünü savunan Koç, Eşref Erdem’in istifa açıklamasında dile getirilenlerin, kendisinin adaylığını açıkladığında anlattığı konularla bire bir örtüştüğünü söyledi. Arada bir zamanlama farkı bulunduğunu ifade eden Koç, Türkiye’nin CHP içindeki kavgalar yüzünden muhalefetsiz kaldığını belirtti. Koç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da Türkiye gündemine ilişkin birbiriyle çelişkili değerlendirmeler yapmakla suçladı. Koç, “Sık düşünce değişiklikleri toplumda liderlik anlayışını azaltmaktadır. Bu acı bir tespittir. Ama her gün yaşadığımız tespittir” dedi.

16 BİN 204 YENİ ÜYE

Toplantıda konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Erbaşar Özsoy ise 20 Ekim 2007 ve 7 Kasım 2007 tarihlerinde yapılan MYK toplantılarında CHP tüzüğünün 12. maddesi uyarınca 16 bin 204 yeni üyenin yapıldığını söyledi. Yöntemi eleştiren Özsoy, “Sırf kurultay atlamak için bunu uyguluyorlar” diyerek CHP yönetimine tepki gösterdi.

HERKESE AÇIĞIZ

Koç, gazetecilerin sorularına da yanıtladı. CHP’de genel başkan adaylığı için öne çıkan isimlerle görüştüğünü ve onlardan yanıt beklediğini söyleyen Koç, harekete destek vermek isteyen herkese açık olduklarını belirtti.

Eşref Erdem’i istifa ettikten sonra telefonla arayarak kutladığını ve tespitlerine katıldığını söylediğini anlatan Koç, “Yanlışları savunmasının kendisini rahatlatacağını ifade ettim” dedi.

hurriyet



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,654 µs