En Sıcak Konular

Meclis'te deve kavgası

19 Kasım 2007 17:40 tsi
Meclis bakan kapışmasına sahne oldu. İşte Meclis'te seslerin yükseldiği anlar;

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi tartışmalı başladı. Bakan Akdağ’ın ağız ve diş sağlığında kamuda önemli gelişmeler yaşandığını, 3 milyon dolgu yapıldığını söylemesi üzerine MHP’li Haluk Ayhan “Niteliğine bakılmalı" dedi.

Bakan Akdağ’ın, kamu da gerçekleşen hizmetin niteliğinin düşük olduğunu kimsenin söyleyemeyeceğini belirtmesi ve kimsenin özel sektörün avukatlığını yapmamasını ifade etmesi üzerine tartışma alevlendi.

CHP’li Mustafa Özyürek Bakanın sözleri üzerine “Özel sektörün temsilcisinin AKP olduğunu hepimiz biliyoruz derken, Durmuş ise “Özel sektörün avukatı bakanın kendisidir" dedi. Özyürek ise tekrar söz alarak “Avukat kim gösterin diyerek, Bakan Akdağ’ın sunuş konuşmasındaki üslubunu eleştirdi. Özyürek, “Bakan şöyle diyorlar böyle diyorlar diye sunuş yapıyor. Kim diyor, biz daha ağzımızı açmadık" dedi.

“NOTUNU MİLLETTEN ALDIN"

Daha sonra konuşmasına devem eden Akdağ’ın sözü bu kez MHP’li Durmuş tarafından kesildi. Durmuş’un düzeltme yapması üzerine komisyon başkanı Sait Açbay, “Sayın Durmuş bekleyin bitince düzeltirsiniz uyarısında bulundu. Durmuş ise “Nesini düzelteceğim deve gibi" dedi. Bunun üzerine sinirlenen Bakan Akdağ ise “Sen bana hiçbir şey öğretemezsin sayın Durmuş. Sen notunu milletten almış birisin" dedi. Durmuş ise “Milleti işe karıştırırsan, hırsıza yolsuzluk yapana da oy vermiş, dersin" dedi. Durmuş daha sonra sadece dinlemeye geldiğini ifade etti. Bakan Akdağ “Söylediğiniz lafları size iade ediyorum. Sayın Durmuş’un sözlerine tek kelime cevap vermeyeceğim" dedi. Durmuş ise “Veremezsiniz zaten" dedi.

İnternet haber



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,637 µs