En Sıcak Konular

Kızılay: Sınır ötesi operasyona hazırız

19 Kasım 2007 17:21 tsi
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, olası bir sınır ötesi operasyon için Türk Kızılayı'nın hazır olduğunu söyledi

Zorlu Grand Otel'de düzenlenen Kızılay Bölge Toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Küçükali, Türkiye'de 10 ilde gerçekleştirdikleri Kızılay Bölge Toplantılarının Karadeniz ayağı için Trabzon'da toplandıklarını belirtti. Toplantıda şube başkanları ile birlikte kurban kampanyası ve zekat projelerini tartışacaklarını belirten Küçükali, bağışların amacına uygun bir şekilde değerlendirilmesi konusunda hassas olduklarını söyledi. Küçükali, kurban etleri ve zekatların ihtiyaç sahibi insanlara ulaşması için geçtiğimiz yıl başlattıkları kampanyaları bu yıl da genişleterek devam ettireceklerini kaydetti.

Haber 10'dan bilgiye göre, Türk Kızılayı'nın ulusal ve uluslararası platformda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için her zaman hazır olduğunu ifade eden Küçükali, olası bir sınır ötesi operasyon için hazırlık yapıp yapmadıklarına ilişkin soru üzerine, "Kızılay bu konuda her şeye hazır. İsteriz ki, savaşlar olmasın, çünkü savaşlar ızdıraptır, ölümdür. Ölümler de her zaman insanları sıkıntıyı sokar. Ama şu anda Kızılay her şeye hazırdır. Hiç bir endişe ve sıkıntı olmasın biz her zaman hazırız." dedi.

Küçükali, operasyona yönelik özel bir hazırlıklarının olup olmadığına ilişkin soruya ise şu cevabı verdi: "Tabii Genelkurmay Başkanlığımızın hazırlıkları var. Bizim de kendimize göre hazırlıklarımız var. Onlar açıklama yapmadan bizim bir şey söylememiz doğru olmaz. Ama bir her zaman hazırız."

Öte yandan, Trabzon'da yapılacak olan kan merkezi konusunda bazı bürokratik sıkıntılar yaşadıklarına işaret eden Küçükali, "Belki o arkadaşlar da kendine göre haklı olabilirler, ama biz yerini satın aldığımız, sponsorunu bulduğumuz bu önemli merkez için ilgili taraflardan biraz daha anlayış bekliyoruz." diye konuştu. Küçükali, kan merkezinin bölge ve Trabzon için çok önemli bir kazanım olacağını sözlerine ekledi.

Kandilli Rasathanesi eski müdürü Ahmet Mete Işıkara ve Kızılay'ın bölgedeki şube başkanlarının da katıldığı toplantı basına kapalı olarak devam etti.

 



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,017 µs